BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, March 18, 2011

Kenapa Rakyat Malaysia gemar tonton cerita hantu?

Sebut sahaja cerita hantu mesti korang akan terbayangkan riak wajah yang menakutkan.
eeeee.Seramnya..sambil menutup muka pakai bantal/tangan n pape jeq la

Yang aku peliknya , kalau pasal hantu perempuan je mesti rambutnya panjang dan
comfirm pakai baju warna putih.Dah tak de trend lain agaknya.

Kalau pakai baju warna putih tu aku rasa logik lagi kot.sebab mamat2 n minah2 antu
nih mati kene kapan ngan kain warna putih. Maybe hantu tu lebih selesa dengan
warna putih.Suci gitu..Mungkin
Agak- agak kalo nampak hantu pakai kain batik tuh..dia kapan pakai batik la kot.
Maybe..musykil2..

Tetapi yang tang rambut wat hal. Tak pernah aku tengok cerita Movie
antu perempuan rambut pendek.Korang ade penah tengok? antu gurl rambut pendek??!
Majoriti semua hantu gurl rambut panjang lurus macam
bru pas wat rebonding.

Photobucket

ala macam yang dalam iklan tuh..Guna jari pon boleh..
sesiapa gurl yang berambut panjang tuh
maybe akan dicalonkan jadi hantu..hmm..musykil2

aku rasa la kan , mungkin hantu-hantu nih lebih rasa bergaya
apabila berambut panjang ataupon malu malu disebabkan
muka yang cun tuh..kiranya rambut tuh macam back up lah.
Mengikut jawapan aku "kenapa rakyat Malaysia gemar cerita hantu "??

1 . Mereka nak dapat penyakit lemah jantung ( heart attack)

2. Saja nak uji diri konon maco bila tonton cerita hantu lebih - lebih lagi depan awek

3 . Sebab dia anggap hantu tuh cantik or cute kot . Maybe ala2 macam pelakon korea

4 . Kalau tonton di pawagam , si lelaki nih lebih suka pilih cerita hantu ( padahal tak minat )
untuk tonton bersama aweknya dimana pkwe yang kena sebat lu mnjadi mangsa
pelukan si awek bila hantu keluar. Mungkin juga..

5 . Memang da minat cerita hantu. Nak wat macam mana. Kena cerita hantu gak ,
sampaikan dalam bilik tampal poster -poster cerita hantu. Punya lah adicted! .
Sampaikan masuk dalam bilik air pon nampak kepala , tetapi
kepala paip la. giler kaw nak tengok antu depan2..silap ary bulan
kojol kt ctu gk,

6 . Maybe diorang bercita- cita nak jadi hantu..hee..

p / s : pe pendapat korang pula?? sape mint tonton cerita hantu?
angkat tangan!






4 comments:

apisv2 said...

sbb byk cite antu

Rozuan Ismail said...

orang tua sendiri pon suka duk citer pasal hantu ni..mana tak nya orang muda asyik nak tgk je citer hantu

Al-Wardah said...

minda tertutup walaupun dah maju. Tu psl suka je tgk cite antu..

dean said...

apizv2 : btol2

rozuan ismail : btol tuh..tuh yang teringin tuh

al wardah : hmmcgt betol tuh..tapi apa salahnya nak tgok kn