BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, February 25, 2011

Edit Photo Contest by Hajar".

pisst..pist..hari ni aku ada jumpa satu blog sorang nih..ade contest menarik..memandagkn aku nih..boleh la dikatakan suka mengedit pic...tp dlu la..skrg ne da kureng...da xde idea nk edit..haha..

kepada sesiapa nak join tuh dan hendak tahu syarat-syaratnya serta hadiahnya click kt banner blogger di bawah ini...marilah kita meriahkan contest yang baru pertama kali dia buat..



gambar yang ingin dipertaruhkan adalah...jeng..jeng...

1 % loading..............


50 % loading.......................


100 % loading........................


finished.....................







k...aku nak tagged kat...kat...
















Wednesday, February 23, 2011

Hack Facebook :Cara Dapatkan Senarai Nombor Telefon Dari Facebook!!



Sedar atau tidak, semakin hari privacy kita semakin mudah di robek oleh mana-mana pihak dan pelbagai cara. Yang terbaru ialah satu cara, trick atau ramai yang menggelarkannya hack facebook yang mana dengan cara ini anda mampu mendapatkan senarai nombor telefon rakan-rakan anda di facebook dengan 1 klik sahaja!

Ya, percaya atau tidak nombor telefon anda juga mungkin tidak terlepas dari senarai nombor telefon yang dikeluarkan itu! Jadi lihatlah betapa mudahnya privacy anda dimainkan atau didedahkan kepada awam. Jadi, masih ada yang tidak yakin bahawa facebook ini benar-benar membawa kesan buruk kepada kehidupan kita?

Cara Dapatkan Nombor Telefon Dari Facebook

1. Log in ke akaun facebook anda.

2. Klik URL ini. http://www.facebook.com/friends/edit/?sk=phonebook

3. Senarai nombor telefon rakan-rakan anda akan disenaraikan. Lihatlah sendiri!


Percaya atau tidak, kesan dari “pencerobohan” privacy ini dengan mudah mampu mengundang perkara lebih buruk lagi. Ya, mungkin anda adalah mangsa kepada penculikan kerana zaman moden ini dengan hanya berbekalkan nombor telefon sahaja, anda mungkin akan diperas ugut, ditipu dan sebagainya.

Lebih Lanjut di: http://www.ar-rifke.com/2011/02/hack-facebook-cara-dapatkan-senarai-nombor-telefon-dari-facebook.html#ixzz1EmItnxUt

Hati-hati, Anda Mungkin Dirompak!




Tuesday, February 22, 2011

Apa nak buat kalo trafic jam ek???

pe nk wat ar bile stuck dlm trafik jam....???

korang yg ade keta, mesti tensen kn bile stuck kt trafik jam?? huh!! tips nie ngam sgt tuk korang..gerentie sodap...!!!

1) klu da tersekat lama sgt, pa kata korang kuar & basuh keta jap..lg best drpd dok dlm keta tu lama2 sampai kebas buntut..huh!

2) korang wat ar jualan langsung dr keta ke keta.. x paya nk jln jauh2...kn??

3) kuar dr keta n p kedai mamak brhampiran.. kat sn, korang order la teh tolak ke, air panas ke..dnt worry, tggl jer keta kat c2..xde nk mara gak..yela, jln da jam....!

4) bertegur sapa antara 1 sama laen..maklum ler kite warga kota nie memanjang jer bz nye... time ni la masa yg sesuaiiii utk merapatkn tali pusat memasing...

5) susa2, korang tido jer...abis cite...huhuhu!!

Tempat Jin suka melepak...

haku nak kasi tau korang kat mana encik2 hantu suka lepak... hantu2 nih tak kira jenama... semua terlibat...! dan setiap umah musti ada hantu2 atau jin nih... biasanya jin... tak kira la jin baik ka atau jahat.... errr....! jintan manis tak masuk dalam ini creta...!

1) Setiap lubang dalam umah :
- lubang jamban ( jin paling suka nih...).
- lubang tandas.
- sinki kat dapo umah.
- termasuk la mana2 lubang yg ada kat dalam umah korang.

* kalau nak buang air atau meludah, jgn terus tembak kat lubang yg dinyatakan di atas...if somethin happen, at ur own risk. pasal tempat tu merupakan umah derang.... pandai2 la korang aim...! eheh...!

2) Alang umah :
- setiap umah musti ada alang, kalau tada, maknanya tu bukan umah... (laluan utama kpd sekelian jin... dan mereka akan memerhati korang setiap masa, harus diingat bhw derang nie tak boley mencederakan atau membinasakan korang...)

3) Pertemuan antara bumbung kiri dan bumbung kanan umah :
- ni pun sama la cam kat atas tu.....

* kalau bulu roma ( tak temasuk bulu idung, bulu ketiak atau bulu kaki ) korang tetiba terpacak kat daerah tengkuk ngan tangan tu, maknanya jin atau 'benda' tu mmg tgh berdiri tepi korang.

Oleh itu, banyakkan la zikir dan ibadat korang agar jin2 nih tak mganggu kehidupan korang...

sekian, thanx...

Monday, February 21, 2011

'CONTEST TEKA LIRIK LAGU'



wah...ada contest teka lirik lagu r...memandangkan...pembuat contest ne tak suruh aku link kan
banner dia ke dia nya entry blog supaya orang ramai boleh join..so aku tak wat lah..beritndak mengikut arahan..heheh.sape-sape nak join..pepandai crik n folow blog dia..

so aku nak tag dekat kawan blogger aku..iaitu...

1. cak
2 aza

Sunday, February 20, 2011

Jom test nama jepun korang,,

hmmm.....sambil-sambil aku berjalan-jalan ke laman web lain...aku ternampak satu laman web nih..laman web tuk tukar nama korang dalam nama jepun....kalo nak try klik sini...k kt ctu..korang paham-paham la sendiri..jangan tersalah klik plak..kalo korang perempuan click (Bishoujo = female) kalo lelaki click (*Bishounen = male)

nama aku dalam bahasa jepun adalahhh........

jeng-jeng...

(Tamuramaro Imaizumi)

banyak r konya tamu..ingt aku ne pelayan tetamu kew??

xpe lynn...enjoy with ur japanese name`s

jom uji otak korang sekali lagi~

korang geti baca post ini??kalo laju tuh..memang terer r


fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid, too. Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe tuo fo 100 anc.

i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs forwrad it.


If you can read this, your brain is 50% faster
than those who can't

MIMPI KIAMAT.

Hye blogger sume..sihat?mstilah sihat kan?...kalau tak sihat..jangan lupa makan obat..

hari ini aku tidur mimpi ngeri...aku mimpi suasana hari kiamat...peh..goyang dah aku masa tuh..macam betol-betol kenyataan..seperti berlaku di depan mata aku..cuak giler beb..

p/s gmbar nih dalam movie 2012..tak tengok full lagi cter ne..haha


lagipun aku pernah mimpi suasana hari kiamat ni...dalam 2 3 kali macam tuh...
tapi aku sedar...bahawa mimpi ni adalah permainan tidur.....mengikut pembacaan aku sebelum ni..
mimpi ada kategorinya...mimpi daripada syaitan..mimpi akan menjadi kebenaran...mimpi penunjuk..mimpi untuk memberi peringatan..

aku tak tahu..mimpi aku tu kategori yang mana..mungkin mimpi untuk memberi peringatan..
lagipon..dunia ni sudah tua dan goyah..banyak bencana semulajadi telah berlaku.malah,tanda-tanda kiamat kecil banyak sudah keluar.tapi kita tak tahu bila tarikh berlakunya kiamat besar ini..sedangkan Nabi Muhammad dan Para Malaikat pon tidak tahu tarikh sebenar berlakunya kiamat besar.hanya Allah S.W.T sahaja yang lebih mengetahuinya..


Malah ada mengatakan bahawa kiamat akan terjadi pada 21 Disember 2012..sangat dekat dengan tahun kita sekarang iaitu 2011..mean tahun depan...ramalan tarikh kiamat ini adlah mengikut ramalan kalendar Kaum Mayan...sesungguhnya Allah lebih mengetahui tarikh sebenar...

part scne dalam mimpi aku..ceh..macam dalam movie pulak

1. bumi banjir...aku naik moto redah...
2. sampai rumah...bumi makin huru hara,,,
3.ribut kencang..mendung-mendung gitu..
4.duduk dalam rumah ketakutan..
5 keluar kejap..tengok langit..
6.nampak bulan...
7.tetiba bulan keluar cahaya dan tak keluo cahaya...seperti masa cepat berlalu..
8.tarikh 2 disember..tahun tak dapat dikenal pasti,,
9.langit tiba-tiba menjadi kuning,,,ada kepulan asap di langit...bewarna kuning keemasan..
10. matahari tak nampak..
11..tetiba...aku terangkat naik ke udara,,macam ada medan magnet menarik aku..
12.semua benda-benda terangkt ke udara,,
13.mak aku pegang aku..tarik aku...dapat masuk dalam rumah.(berfikir cukup ke amalan aku nih nak bawa ke akhirat)
14.orang-orang kat luo ditarik ke atas,,berterbangan gitu..
15.rumah pon macam da nak tercabut...akak-akak aku gaduh..
16. cakap macam nih..."keadaan macam nih pon nak gaduh.."
17.terbukak mata...fuh...mimpi!

menarik tak??haha..biasa r tuh...mimpi..msti ade mcam tak logik..walaupapon..memang ngeri la keadaan tuh...tapi sebelum nih..mimpi kiamat aku lagi ngeri kot..


so..aku search la kt google tafsir mimpi aku tuh...
  1. Mimpi mengalami hari kiamat : Akan terlepas dari mara bahaya dan akan mendapat sukacita.
  2. Mimpi naik ke udara : Akan mendapat kesenangan dan rejekinya bertambah.

p/s : ini adalah sekadar mimpi aku..tak ada kena mengena antara hidup dan mati.dengan tafsir mimpi tuh..betol ataupon tak..wallah ualam..






Tajuk : SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

Abang ben ada buat segmen lagi..jom join ramai-ramai..tuk join.click header Abang Ben
di bawah ini...




Thursday, February 17, 2011

“Contest Aksi Makan yanmieonline.com”

Baru ini aku terjumpa segmen 'contest aksi makan yanmieonline.com' ni..macam syok jeq entry ni..sape yang berminat nak join contest nih..click kt gambar budak ni..cepat-cepat join contest nih sebelum terlambat..tinggal dua hari sahaja..dari tarikh aku post ni..


ni syarat penyertaannya

1. Buat 1 Entry “Contest Aksi Makan yanmieonline.com” dan linkback ke entry ini

2. kemudian Postkan Link Entry di ruangan komen ini dan kalau sudi LIKE Facebook Yanmieonline *takde paksaan*

3. Tambah ayat nie di bawah entry korang “Contest Aksi Makan Yanmieonline.com di taja khas oleh Fivio.com dan SuaraPeople.com

4. takde…itu je….ehehe

tambahan lagi..prize nya mmg mengancam beb..nih prizenya :


1st Prize Fivio.com Value Hosting – 10GB (RM150.00) – 1 orang pemenang

  • Webspace : 10 GB
  • Data Transfer : 50 GB monthly
  • Email : Unlimited
  • MYSQL : Unlimited
  • Control Panel : Directadmin (Malaysia Server) or Cpanel (USA Server)
  • Backup : Daily Backup, Weekly Backup, and Monthly Backup
  • Domain : Hosting Lifetime Free domain (*.com *.net *.org)
  • 99.9% Uptime & 24/7 Support
  • Harga : RM150.00

2nd Prize Fivio.com Value Hosting – 6GB (RM100.00) – 1 orang pemenang

  • Webspace : 6GB
  • Data Transfer : 40G
  • Unlimited MYSQL, Subdomain, Email
  • Control Panel : Directadmin (Malaysia Server) or Cpanel (USA Server)
  • Backup : Daily Backup, Weekly Backup, and Monthly Backup
  • Domain : Hosting Lifetime Free domain (*.com *.net *.org)
  • 99.9% Uptime & 24/7 Support
  • Harga : RM100.00

3rd Prize Fivio.com Value Hosting – 1GB (RM65.00) – 5 Orang Pemenang

  • Webspace : 1GB RAID
  • Data Transfer : 10 GB sebulan
  • Domain : Hosting Lifetime Free domain (*.com *.net *.org)
  • Addon Domain : 1 domain
  • Control Panel : Cpanel
  • Lokasi Server : US Datacenter
  • 99.9% Uptime & 24/7 Support
  • Harga : RM65.00


so...gambar yang aku ingin pertaruh kan adalah..jeng-jeng...


hahaha...cdpkn..psti hot punya..

“Contest Aksi Makan Yanmieonline.com di taja khas oleh Fivio.com dan SuaraPeople.com




Tajuk : SEGMEN KHAS UNTUK BLOGGER BARU : 100 FOLLOWER KE BAWAH



hye blooger semua..hari ini abg ben ade buat satu segmen bertajuk segmen khas kepada blooger baru 100 folower ke bawah..hari tu kecewa jugak tak dapat join segmen abang ben sbb hanya tuk blogger yang mempunyai 100-500 folowers.so tuk segmen kali ini..aku nak balas dendam sebab tak dapat join segmen hari tuh..terima kasih kepada abg ben sbb buat segmen ni..

kepada sesiapa yang mahu join segmen abg ben nih...klick kt header dia tuh...jom bersantai dekat blog abang ben..sekian..

yahudi..

Propaganda Yahudi

Protokol Yahudi mengandungi 7 perkara... .

1.. Song... ..Lagu-lagu yang menghiburkan... .
Jika ada anak-anak yang tak tau mengucap..tetapi boleh

menghafal lagu Indonesia atau

inggeris yang panjang berjela... Ada anak-anak

yang tak hafal Fatihah... .

tapi boleh mengingati lagu Elyana yang panjangnya

berdepa depa... ..

berjaya sudah Yahudi... .Hingga kita terfikir... .

.bagaimana jadinya radio kalau tanpa lagu?

2. ..Sex... ..Lagi satu kegilaan remaja dan yang tua...

Sex dimana-mana..di kaca tv, dalam filem,

dalam iklan... babak sex amat lumrah..kekadang

adegan sex tak diperlukan, tetapi diselitkan

jua sehingga ada orang menonton filem hanya

kerana ada adegan sex... filem 18SX amat laris

berbanding filem U... VCD lucah mudah didapati...

dan harganya amat murah... Adakah filem yang tiada

adegan sex? Lagi sekali berjaya sungguh Yahudi laknatullah... ...

3. ..Smoke... .Rokok..menjadi kegilaan para remaja...

sehingga dikatakan tidak modern jika tidak merokok...

malah sekarang merokok menjadi budaya bagi mana-

mana perempuan yang kononnya mau di gelar

"up to date"..Dulu yang merokok ini golongan pelacur

saja... .ataupun penari kabaret... .
( aku tengok dari filem P Ramlee )... .Syabas yahudi...

berjaya lagi kamu... .

4. .Sport... .pelbagai jenis sukan di tonjolkan dan

lelaki dengan perempuan sama-sama

berlumba mencari nama dalam sukan... hinggakan

sekarang bola sepak pun perempuan

main juga... Bila bersukan, tutup aurat mestilah

jauh sekali, sembahyang pun banyak yang

miss... .bukan yang bermain sahaja tak sembahyang...

yang menonton pun tak sembahyang j

uga... .Kalau menonton dirumah... akan lambat

sembahyang sebab takut tak nampak macam mana

masuk GOL... .
Yahudi gol lagi... ... sampai ada ulamak kata... k

erana sukan..sembahyang

boleh tangguh... Mashaallah,..

5. .. Fun... hiburan... dimana-mana kita dapat

hiburan yang melalaikan... .

Kalau kita lihat dalam 100 majalah..mungkin 99

adalah majalah hiburan..

termasuklah majalah mangga... yang menayangkan

buah mangga artis perempuan... .

Kalau ada konsert... .sanggup orang Islam bertandang

hingga menghabiskan banyak

wang dan bila ke konsert... .pelbagai maksiat akan diselit masuk... .
Yahudi terhibur lagi... .

6... . Female... .Perempuan... tawaran Yahudi yang

amat mengasyikkan..terutama

dalam iklan..yang kadang-kadang tidak ada kena mengena

dengan perempuan...

Kalau kita ke kedai bateri kereta... .dihadapan bateri

terpampang gadis sunti separuh

bogel beraksi... apa kena mengena bateri kereta dengan

perempuan?... kalau iklan Modess...

perempuan adalah patutnya...
Yahudi bersorak lagi... ..

7... Fashion... .Fesyen
terutama perempuan yang

bermacam-macam..sehinggakan kalau pakai

tudung pun mereka dah tak menutup aurat... .Macam mana

dikatakan bertutup aurat jika bertudung

tetapi berbaju ketat yang kekadang menampakkan pusat? Yang

mewarnakan rambut lagi teruklah...

Buat apa bertudung kalau rambut diwarnakan... .

Bila warnakan rambut..mestilah tidak bertudung sebab kalau

bertudung..bagaimana nak menayangkan warna rambut

yang terkini itu... Kalau dah rambut di warnakan...

sembahyang pun tak sah... malah mandi hadas pun

tak sah sebab kebanyakan pewarna adalah kalis air...

itu tak kira yang cukur bulu kening lagi...
Yahudi ketawa lagi... .Umat islam sudah jadi macam Yahudi... .


ama-samalah kita renungkan diri kita ni drpd merenung diri org lain...

Wednesday, February 16, 2011

persoalan??


Bila tarikh keluar spm sebenarnya ni...konfius aku..member aku cakap dia ada dengar ptg tadi dekat berita pasal keluo result spm dan stpm..tapi dekat buletin utama yang aku tengok mlm ni hanya pengumuman result stpm 21 feb...konfius2.huhu...

28 FEB???

ARRRGHHH~

AWAL NYA...TERKEJUT BILA DAPAT TAHU RESULT SPM KELUAR AWAL.MACAM TAK PERCAYA PON ADA..TADI KAWAN BAGI ANOUNCMENT DEKAT FB..DIA CAKAP SPM KELUAR 27 FEB DAN BOLEH AMBIL DISEKOLAH PADA 28 FEB...FUH~DIA TENGOK DEKAT BERITA TV3 TADI...

RASA SERAM SEJUK PON ADA NI..HUHU...TAPI TAK TAHU LAGI LA TARIKH COMFIRMNYA.SBB AKU NAK TAHU DENGAN MATA TELINGA AKU SENDIRI PASAL TARIKH KELUAR SPM TUH...MALAM NI PE LAGI...KNE LA FOKUS DEPAN TV MENANTI PENGUMUMAN KELUAR RESULT SPM...DUP DAP...DUP DAP (JANTUNG KU BERDEGUP KENCANG)

Monday, February 14, 2011

12 RABIUL AWAL

SEBUT SAHAJA 12 RABIUL AWAL..SEMUA UMAT ISLAM SUDAH TAHU BAHAWA PADA HARI ITU ,LAHIRLAH SEORANG INSAN YANG DIPILIH OLEH ALLAH S.W.T UNTUK MEMIMPIN UMAT ISLAM DARIPADA TERSESAT...INSAN TERSEBUT TIDAK LAIN TIDAK BUKAN ADALAH NABI KITA IAITU NABI MUHAMMAD S.A.W.

TETAPI,ADA SEGELINTIR UMAT ISLAM TIDAK TAHU TARIKH 12 RABIUL AWAL ITU..BUNYINYA SEPERTI BEGINI:HAH?12 RABIUL AWAL..??TARIKH APE TUH?AKU TAK TAHU PON...TARIKH PUASAKAH?..JAHIL SUNGGUH ORANG ITU..NAMPAK SANGAT TAK PUASA..PUASA BULAN RAMADHAN LAH..SELAIN ITU,ADA GAK BERCAKAP BEGINI.'BILA EK TARIKH KELAHIRAN RASULLULAH?'...AGAK-AGAK BERAPA RAMAI YANG INGAT TARIKH INI.??ADAKAH ANDA ADALAH ORANG SEPERTI INI?YA? ATAU TIDAK?TEPUK DADA TNYA SELERA.

JIKA KITA BOLEH INGAT TARIKH SERTA MERAIKAN SAMBUTAN KELAHIRAN SESEORANG SEPERTI ADIK,KAKAK,ABANG,IBUBAPA DAN ORANG YANG TERSAYANG.KENAPA KITA TAK INGAT AKAN TARIKH KELAHIRAN RASULLULLAH IAITU MANUSIA PALING SEMPURNA YANG TIDAK ADA DOSA DAN SUDAH DIJANJIKAN SYURGA OLEH ALLAH TAALA...DENGAN BERSELAWAT KE ATASNYA SUDAH CUKUP UNTUK KITA INGAT PADANYA..WALAUPON KITA TAK MAMPU MENZIARAHI MAKAMNYA KECUALI KEPADA ORANG YANG MEMNUNAIKAN UMRAH DAN HAJI YANG SUDAH MENZIARAHINYA..SETIDAKNYA BERSELAWAT LA.SUSAH SANGAT KE UNTUK BERSELAWAT..??
DENGAN BERSELAWAT LA..KITA AKAN MENDAPAT SYAAFAAT DARI NABI KITA IAITU NABI MUHAMMAD S.A.W ..DARI SITU KITA AKAN MENDAPAT PERTOLONGAN DARI NABI MUHAMMAD S.A.W UTUK MENARIK KITA KE DALAM SYURGA.KERANA NABI LAIN TIDAK MAMPU MEMBERI SYAAFAAT KECUALI NABI MUHAMMAD S.A.W.BANYAK LAGI CERITA TENTANG SYAAFAAT RASULLULAH NE.KALO KORANG NAAK TAHU LEBIH LANJUT.PERGI SEARCH GOOGLE SANA...
SO,BANYAKKAN LA BERSELAWAT K..KALO KITA INGAT RASUL KITA DI DUNIA.INSYA ALLAH
RASULLULAH AKAN INGAT KITA SEMASA DI AKHIRAT..SEKIAN TUK CERAMAH MAULIDUR RASUL..HUHU

Valentine day,,,14.2

Yeah!!! hari ini valentine`s day...tak sabar aku nak tunggu hari ini...sebut sahaja hari valentine`s day..mestilah korang akan berfikir bahawa hari ini adalah hari kekasih...seseorang tu akan memberi hadiah kepada kekasihnya seperti coklat..bunga..tapi yang aku tahu coklat.selalunya la ...arrrggh..tak kisah la bagi hadiah pape pon...

So hary ne aku nak g dating ngan makwe aku..syok2...biasa la zaman muda...kne nikmatinya...hahaha...nak jalan-jalan..pegang tangan..bagi hadiah...BEST BEB~!

oppss!! sorry...aku bukan macam tu k...tu adalah info2 tentang budak-budak remaja zaman sekarang..so..seiapa yang terasa tuh aku minta maaf..aku tahu..semakin ramai remaja yang sering menyambut hari kekasih ni...yang aku sedih..segelintir umat islam juga ada yang menyambut hari kekasih ni..aku tak tahu la apa motif diorang sambut hari kekasih ni..mungkin terikut-ikut dengan budaya barat or terpengaruh dengan kawan-kawan yang menyambutnya.kalau sayangkan seseorang..tak payahlah sayang sesorang pada hari kekasih ini..bila hari kekasih je sayang betol..hari lain??hampeh..seperti mengagungkan hari kekasih ini
biasalah..anak muda macam aku sekarang ni...suka mencuba sesuatu yang baru..tak hairan la kalo orang muda lebih ramai menyambutnya berbanding yang sudah berusia...sebenarnya aku tak ingat pon 14.2 tuh hari apa.. tak ada pon dalam kamus hidup aku tentang hari tuh..yang aku ingt birthday aku..12.2..haha..mungkin aura birthday aku tuh kot yang mmbuatkan aku tak teringt langsung 14.2 tuh ..huhu..aku teringt 14.2 tuh pon tonton tv or kat internet...baru la aku ingt hari kekasih ni..

lagipun...hari kekasih ni...ada peristiwanya...kenapa ada hari kekasih??...serupa juga dengan hari raya Aidil Adha.kenapa ada hari Raya Aidil Adha..? sebb tuk mengingati peristiwa Nabi Ibrahim mengorbankan anaknya Nabi Ismail..
peristiwa hari kekasih pula adalah tuk memperingati peristiwa umat islam dikalahkan dalam peperangan...rasanya la kot..sbb aku hanya ingat-ingat lupa jeq tentang sejarahnya...lagipun aku ni bukan pengkaji sejarah pon..kalo salah info tuh..tolong tunjukkan salah tu yer...info sejarah valentine tu pon aku fokus kan kat umat islam dikalahkan ..sebenarnya panjang lagi ceritanya..kepada korang yang nak tahu cerita tuh..pergilah search googel sana..comfirm dapat la tu t...
So..aku nak nasihat cikit kepada umat islam yang masih lagi hanyut dalam sambutan hari kekasih ini..aku nak korang kembali ke pangkal lengan..eh salah..ke pangkal jalan..saje jew tuh...tersasul pulek..aku harap korang jaga la nama baik agama kita ni..supaya tidak dipandang rendah oleh agama lain..jangan jadikan nasihat aku ne seperti baca msuk ikut mata kanan kuar ikut mata kiri..sbb korang bkn dgr pon cme baca jeq.haha..k ckup tuk merepek hari ni..rosak peribahasa.hahaa.buang yang keruh..ambil yang jernih....(biar idung xmancung jgn gigi mancung) sekian

13.2

soory aku terlambat tuk update tuk entry semalam..tak ade masa..sebab akak-akak aku ne asyik menonong jew depan komputer..tak ade la can aku nak on9...lama lak tuh...nak tahu kenapa lama..
lama tengok cerita korea..sabar aje la...nasib baik aku ni penyabar..and suka mengalah..hahha..

semalam kawan baik aku ajak kuar...dia nak belanja aku sempena birthday aku..ingat dia nak belanja..time birthday aku..tapi ramai da booking..ceh..macam ramai peminat lak aku ni.siap ade booking...dia blnja aku mkn kfc..jalan-jalan..teman dia beli hadiah tuk kawan dia..dia gak ade belikan aku hadiah sempena birthday aku...terima kasih banyak-banyak.

malam pulak..mesti la kakak kesayangan ku yang belanja aku...huhuh...dia belanja aku burger mcd prosperity...fuh kenyang gak..makan satu burger tu jeq da rasa kenyang,,,terima kasih kepada diorang gak..hope..tahun depan akan lebih bermakna...sekian

Saturday, February 12, 2011

saya suka

12.2 again...

fuhh...penat perut aku menerima makanan...rezeki-rezeki...buncit da perut ni...tak leh nak gerak dah...tapi jari still leh gerak tuk taip entry ni....terima kasih kerana belanja aku sempena birthday aku pada petang tadi..tak larat da nak makan...tapi-berbaloi2..dapat jugak melepaskan rindu..sebab boleh la dikatakan lama tidak berjumpa..rindu sangat-sangat..terubat cikit hati bler dapat jumpa..selain tu...sempena birthday aku ni,,maxis bagi call percuma..peluang ni hanya setahun sekali..so..aku bnyk la jugak aku tepon budak2 ne..kalo boleh..nak je tiap-tiap hari macam ni..fulawei..masyuk2~

belah malam pula.mestilah family aku blanja aku makan pula..makan la jugak..hahaha...(perut boye) takpe..aku sedar..aku ni kuat makan cikit...cuma..badan je tak naik mendadak..sebab family aku semua slim-melim..hehe...aku order nasi goreng paprik...boleh la juga..aku habiskan jew..tak elok kalo membazir...nangis nasi 2 karang kalo aku tak makan dia...

sekian tuk entry birth hari ini...

12.2.

Terima kasih buat kawan-kawan kerana sanggup tunggu detik 12tgh mlm pada 12.2.2011..semata2 nak wish birthday dekat aku..sayang korang la..huhuh...susah-susah jeq..aku tak mintak pape ..hadiah pon cukup lah..huhu...aku juga happy..sebb dia orang yang pertama wish aku dulu..n bagi aku hadiah..aku sangat menghargainya...

so..tak ada sorang nak nyanyikan lagu birthday tuk aku..aku nyanyi sendiri je la.

happy birthday to me..
happy birthday to me..
happy birthday,happy birthday
happy birthday to meeeeeeee....

yeahhh...so aku nak wish..agar aku dapat menjadi yang lebih baik dari sebelum ne...
sekian..huhu

Thursday, February 10, 2011

tips jaga helmet...


peh...sekarang ni..golongan muda suka sangat mencuri helmet orang lain.helmet yang selalu mereka curi adalah seperti arc,ms88,pape jeq la asalkan nampak mahal dan berkualiti......tak tahu lah diorang nak buat apa dengan helmet tuh..nk frem kot.lebih-lebih lagi pada member aku..curik helmet aku.kata nak pinjam.tapi sampai sekarang tak pulang-pulang.sabar aje la,,

,selalunya kalo aku keluar dengan member2.l..firstly mereka buat mesti lock helmet tuh kat tempat sit motosikal.selamat sdkt..almaklum lah.sekarang ni banyak kes curik helmet..kang ada pulak yang balik dengan kepala besi..sebab tak de helmet.kalo kena tahan dengan polis terpaksalah cakap macam ni "bang/pakcik/cik.. helmet kene curik " dengan menunjukkan muka baby face..kalo nasib korang baik,dapat la lepas.kalo talk baik.kena saman la jawabnya.

so aku nak bagi tips bagaimana nak helmet korang tak kena curik..meh kita layan sama-sama tips ni :

yang ne helmet starwars..boleh jugak nak pakai helmet ne time tunggang moto..kompem awek semua tengok.


Tips..

1. lekatkan setiker kat helmet "saya banyak kutu..ruang legar kepala saya dah tak dapat menampung kepesatan kutu saya..sila amik helmet ni"

2. tulis kat helmet "ingin kepala berbau sampah seperti saya??cubalah helmet ni..pasti hau hau"

3. kalerkan helmet ala-ala buah-buahan tempatan..macam moktan ka..cempedak diluar pagar ka..mesti mat rembat malu nak pakai helmet ni..(tuan seniri pun malu nak ngaku hemet sendiri)

4. letak tanda harga yang paling murah yang mana penghuni bermangkuk atas jejantas pun mampu nak memilikinya..2 3 kupang ka..sertakan dengan alamat atau peta kedai sekali

5. tulis perkatan "ini alatan dapur.bukan helmet"..harap2 mat rembat tertipu dan berfikir takkanlah aku nak pakai mangkok takpun periuk kat kepala..hehe


amcam..berguna kan??try la..





Tetap setia

jom kita saksikan bagaimana cara-cara setia





heheheh..best tak..jgn lupa istiqamah dan setia dalam melakukan suruhan wajib ini semasa kita di dunia..

Wednesday, February 9, 2011

Tak sangka


Tak sangka lak aku...ada jugak yang berani luahkan perasaan dia dekat aku tanpa aku tanya.ni terus terjah...jarang aku jumpa situasi macam ni...ish2.rasa macam da terbalik la pulak.tak pe aku paham...manusia ni.ada sifat suka pada seseorang..kepada dia.fokus la ko punya study di universiti nanti.wat pe la ko suka dekat aku ni..nak cakap baik.tak lah baik.nak cakap hensem..tak ada la hensem..buat masa sekarang ni..ko boleh je jadi kawan aku.aku tak kisah pon..tapi ko kena la buang jauh2.perasaan suka ko tu dekat aku.sebab buat masa sekarang ni.aku malas sangat nk fikir pasal masalah ne..kang ble da suka ade pulak yang tinggalkan..lebih baik aku..wat donno..n anggap kawan jeq..so masalah ko selama ne yang ko pendam kan da selesai..so ko tak payah la fikir tentang masalah ne k.

perbezaan lelaki & perempuan

so hary ne aku nak test otak korang..otak korang ne jenis laki kew perempuan...ade perempuan bersifat feminen..tp otaknya jenis lelaki..ade yang laki taf..tp otaknya jenis perempuan..
mari kita ramai2 buktikan..


Ini adalah ujian masa yang ringkas, cuma lakukan dan jangan cuba menipu diri anda sendiri




Kira jumlah huruf F's dalam perenggan dibawah dalam masa 15 saat:

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS

dah selesai?

Scroll kebawah hanya apabila anda telah selesai mengira!
























OK?

berapa banyak?

tiga? (anda tentunya seorang lelaki!!!)

baca sekali lagi!

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS

Salah, sebenarnya terdapat 6, kira semula..

Sebab berlakunya perkara tersebut diterangkan dibawah ini...




















otak LELAKI tidak memproses perkataan "OF".

Keajaiban kejadian atau silap mata?

Sesiapa yang dapat megira kesemua 6 F's pada permulaan ujian memiliki otak PEREMPUAN

Cuba la dengan kawan2 anda untuk meguji setakat mana kebenaran perkara ini.."

Monday, February 7, 2011

Kebenaran Al-Quran tentang w.t.c New york

Dalam Al-Quran terlalu banyak Allah membuat perumpamaan antaranya ialah: dan tamsilan-tamsilan (perumpamaan) dan perbandingan yang demikian itu Kami kemukakan kepada umat manusia , dan hanya orang yang berilmu sahaja yang dapat memahaminny

aku ingin berkongsi cerita dengan korang tentang apa yang aku baca baru-baru ni....
sebelum tuh aku nak masukkan ayat Al-Quran sdkt betapa hebat hebatnya ayat ini. surah 9 (al-Taubah) ayat 110 yang bermaksud : (keruntuhan) yang dibina oleh mereka yang munafik itu sentiasa menjadi penyakit syak dan keluh kesah (lebih daripada yang sedia ada ) dalam hati mereka , (dan tidak akan habis) kecuali (apabila) hati mereka hancur-luluh (dalam tanah).Dan (ingatlah) Allah maha mengetahui, lagi maha bijaksana.
satu penemuan baru tentang ayat Al-Quran ini..mengikut kajian ayat ini berkaitan dengan tragedi 11 september di Wtc New York.Rahsia ayat Al-Quran ini seperti telah memberi isyarat lebih awal mengenai kejadian ini (sedangkan al-Quran diturunkan lebih 1400 tahun yang lalu )

kepada sesiapa yang tak tahu tarikh kejadian ni..meh aku cerita tentang fakta bangunan ni serta tarikh kejadian.

Ketinggian bangunan WTC : 110 tingkat
Tarikh kejadian : 11 haribulan
Bulan : 9
Tahun : 2001

mesti korang fikir apa kena mengena dengan ayat Ayat al-Quran tuh dengan fakta-fakta..apa buktinya..meh aku tunjukkan buktinya..

Ayat berkenaan ialah ayat 110 surah al-Taubah.Maka faktanya lebih kurang sama dengan kejadian 11 september 2001 itu.Ayat yang ke-110 (Bangunan WTC 110 tingkat).Juzuk ke-11(Tarikh kejadian pada 11 haribulan).Surah ke-9 (Kejadian itu berlaku dalam bulan 9).Sementara huruf terakhir surah itu ialah huruf yang ke 2001 (kejadian itu berlaku dalam tahun 2001)

sama kan???

Ini adalah satu perbandiangan yang boleh dianggap tepat.Tetapi sajauh mana maksud Allah Taala di dalam ayat ini bertepatan dengan kejadian di Amerika itu tidak lah kita ketahui.cuma oleh kerana ada persamaan fakta dan persamaan makna ayat, maka kita boleh mengambil iktibar dalam ayat ini.bahawa kalam Allah itu benar.Namum kita juga menolak anggapan penemuan itu dianggap sebagai kebetulan kerana menurut keyakinan,apa yang Allah telah jadi dan berlaku.semuanya di dalam ilmu Allah( Allah lebih dahulu mengetahuinya ) cuma semua rahsia Allah itu hanya diberitahu kepada sesiapa yang kehendaki.sesiapa yang rajin mencari , maka ia akan bertemu, Selaku hamba Allah , setiap perkara yang ajaib dan menakjubkan berlaku di hadapan mata kita,hendaklah kita jadikannya sebagai iktibar bagi merasakan keagungan Allah yang menrunkan Al-Quran sebagai mukjizat yang teragung.

so..2 baru fakta yang saya kemukakan..bagaimana pula dengan makna ayatnya tuh..mari kita buktikan..

peristiwa serangan dan keruntuhan bangunan WTC New york pada 11.9.2001 telah menimbulkan pelbagai syak wasangka,Dimana di dalam hatinya mmbuat sangka buruk terhadap orang islam yang dianggap musuh atas serangan ini.Tepat sekali sepertimana yang disebut oleh Allah dalam ayat 110 surah al-Taubah. Wallahu a'lam bissawab.


Batu tergantung

Anda semua tahu tak batu tergantung dekat Jerusalem...??sapa-sapa yang tak tahu tuh meh aku beritahu dengan lebih lanjut tentang batu ni..Batu ni adalah salah satu bukti kebesaran Allah s.w.t..
batu ni terletak di dalam masjid Qubbah al-shakhrah dimana..orang yahudi lebih menonjolkan masjid ni sebagai masjid Al-Aqsa daripada masjid Al-aqsa yang sebenar supaya dapat mengelirukan umat Islam didunia ini yang masih tak tahu dimana masjid yang sebenar.Batu yang terdapat di dalm masjid Qubbah al-Shakrah adalah tempat duduk Nabi Muhammad s.aw sejak zaman beliau melaksanakan Israk dan Mikraj.sampai kini masih tetap terapung-apung di udara...
Mengikut riwayat , pada saat Nabi Muhammad akan bermikraj(diangkat ke langit) batu tersebut ingin ikut bersama, tetapi Nabi Muhammad segera menahan dengan kakinya pada batu itu,maksudnya agar batu tersebut tak usah ikut.Tetapi oleh kerana batu itu telah terangkat, lalu ia terhenti di situ tanpa mahu turun kembali ke bumi.

sekarang ini batu itu tak boleh dilihat lagi kerana pihak berkuasa telah menutupnya untuk umum.saat ini masjid al-Aqsa yang sebenarnya sudah diambil oleh Israel, dan rencananya mahu dihancurkan untuk diganti sebagai tempat ibadah mereka kerana bersebelahan dengan tembok ratapan

gambar diatas ialah batu yang terapung di udara.tetapi ia telah dituutp oleh pihak berkuasa Jerusalem dan sekarang ini tidak benar kepada pelancung untuk melihatnya , kerana ia memungkinkan akan terdedah akan kebenaran Nabi Muhammad s.aw dan keanehan peristiwa Israk dan Mikraj

Sunday, February 6, 2011

botok2..

Botok-botok??anda tahu apakah botok-botok?botok-botok adalah sejenis makanan yang berasal dari negeri Johor Darul Takzim..kenapa aku cerita pasal makanan pulak ne..sebab semalam mak aku masak botok-botok..Ada lagi hah botok-botok ne.aroma dia sungguh menyengat idung ku ini.peh..ayah aku cerita kat aku.tapi aku tak tahu btol ke tak.jus iyekan jew..hehe.pada zaman dahulu kala....botok-botok ne sebenarnya makanan diraja.orang biasa tak boleh makan makanan ne..sbb raja zaman dahulu pantang kalo rakyat nya sama adat dengan raja.sebagai contoh melalui warna seperti warna kuning..rakyat biasa dilarang memakai warna yang sama dengan raja..silap hari bulan kena pancung..ok..kita berbalik semula kepada botok-botok..mengikut pandangan aku yang tak matang ne kalau la mak aku tahu masak botok2..mak aku msti orang2 diraja.so aku keturunan diraja la..hahaha...bangga jap..merepek
sudey...tapi makanan ni sudah boleh dimakan oleh rakyat biasa.malahan sudah berkembang ke serata tanah air..mengikut pengetahuan aku tentang botok-botok ne..dimasak secara kukus...ikan bersama rempah ratus serta daun dibungkus dengan daun pisang.. daun-daun yang boleh diletak bersama ikan seperti pucuk ubi kayu..2 je aku tahu.daun lain yang mak aku letak aku tak tahu..yang aku tahu.makan jew la.so.bagi sesiapa yang first time makan makanan ni..dia akan makan ikan je..sebenarnya botok-botok ni lebey kepada daun-daun..

so pada korang yang tak tahu bentuk botok-botok tuh..meh aku tunjuk



sedap kan...so aku nk g makan botok-botok kjp lg...sekian tuk entry kali ini

lirik lagu Febrian cinta diam-diam

so hari ini aku nak layan lagu jiwang...so suka hati aku la nk layan lagu ape pown..
kalo korang nak layan gak...jom layan sama-sama.
liriknya berbunyi begini

Pertama bertemu ku suka padamu
Begitu juga denganmu
Sayangnya cinta kita tak mungkin bersatu
Namun pernah berjanji sehidup semati

[*]
Engkau punya dia
Sementara aku sendiri
Tak mungkin orang ‘kan tahu
Kita mencinta

[**]
Inikah namanya cinta diam-diam
Hanya Tuhan engkau dan aku yang tau
Biarkanlah ragamu ini jadi miliknya
Namun jiwa dan cintamu pasti untukku

Sampai saat ini kau selalu di hati
Karena ku tak mungkin mengganti
Ku tahu hatimu selalu untukku
Karena cinta kita ini cinta sejati

Back to [*]

Back to [**] 2x

Inikah namanya cinta diam-diam



siwak

Semalam ayah aku tiba-tiba beri nasihat dekat aku...dia cakap..cuba ko baca maklumat dalam buku ni...so aku pon capai la buku yang ayah aku beri tuh...nak tahu tajuk ape ...tajuk dia kebaikan menggunakan siwak...pe lagi,ayah aku membebel la kat aku..

situasi semalam yang berjaya dirakam

ayah : cuba la ko guna siwak sebelum solat or sebelum wuduk..sbb banyak fadilatnya..

aku : yeke??(dalam keadaan blur)
ayah : abah da lme amalkan siwak ne..tuh yang gigi abah ne kekal..tapi gigi depan je la..sbb sik gosok gigi depan jeq..

aku : (tengok gigi abah aku dengan tak ada perasaan)

ayah : ayah aku masukkan hadis cikit tuk mengukuhkn ceramahnya..hehe
orang yang solat dua rakaat dengan menggunakan siwak lebih baik daripada orang yang solat 70 rakaat tanpa menggunakan siwak

aku : ouh..bgus betol fadilatnyer yer..(lagi pun aku tahu yang menggunakan siwak ne bagus.cuma tak amalkan je)

ayah : dekat masjid tuh abah dengan bilal je pakai..yang lain abah tak nampak..tapi orang Arab suka amalkn sunnah Rasullulah S.A.w ne..sampai ade Arab tu tepok belakang abah cakap..goood..tapi kayu siwak orang Arab panjang-panjang...dulu abah belajar...kalo kayu siwak tuh panjang-panjang.nanti syaitan bertenggek kat kayu tuh..

aku : ouh...macam mana nak guna ( tengah excited nak tahu ne )

ayah : ( tengah menunjukkan aksi demo pada aku ) pot pet..pot pet...guna sblm solat..seminggu sekali basuh siwak tuh..n terus bagi aku kayu siwak tuh..
fadilat menggunakan siwak :

1. mendapat keredaan Allah
2. menjadi penyebab kemarahan syaitan
3. membersihkan mulut
4. fasih berbicara
5.menguatkan fikiran dan penglihatan
6. memudahkan mengucap pada saat kematian..

siwak sekarang tak sukar untuk mendapatkannya malahan sudah terjual di mana-mana hatta di pasar raya.pujuk la hati sehingga gemar untuk mengamalkan sunnah Rasulluah s.a.w ini



Saturday, February 5, 2011

For Ave..akal vs emosi

Salam kepada penghulu yang blognyer bertajuk Akal vs Emosi....saya tengok penghulu rajin komen blog-blog orang lain...tak kira la dari segi lagu..warna..kelajuan,header dan macam-macam lagi..
so..marilah kita semua terjah blog ave ne...n dptkn nasihat drpd dia...walupon dia ne tak di iktiraf..bkn aku yang ckp.dia yang cakap sndri..aku just copy jeq ayat dia tu..haha..tuk pengetahuan pengulu.saya suka mmbc entry2 penghulu.yang latest hingga older entry.tapi time bab tutoriol tuh agak susah saya hendak paham...berjam2 baru paham bagaimana nak buat.contohnnya berkenaan dengan analytics.pening nak paham.saya tahu bahawa penghulu mmpunya sifat baik hati mengkomen blog orang lain...susah nak jumpa orang macam penghulu ne..so...sila lah komen blog saya..yang tak seberapa ne..komen2 la pedas2 ckt...supaya saya boleh ubah gaya blog saya ne..haha.sbb saya masih mentah dalam dunia BLOG ne...manakala penghulu lebih makan garam dalam dunia blog.so pasni boleh la saya jadikn penghulu sebagai tok guru saya yang first..supaya saya dapat memberikan info kepada semua orang dengan lebih berkesan dan dapat menarik lebih ramai orang datang ke blog saya ne...sekian..


Friday, February 4, 2011

Semak kualitii hand phone anda


PISS..PISS....SALAM SATU MALAYSIA KEPADA SEMUA BLOGGER TERIMA KASIH KERANA MENGUNJUNGI ENTRY AKU KALI INI..JADI.ENTRY AKU KALI INI UNTUK BERKONGSI MAKLUMAT TENTANG KUALITI HANDPHONE..PADA ZAMAN MILENNIUM NI KORANG MESTI ADA SEBUAH HANDPHONE.TAK KIRA LA..MAHAL OR MURAH..DUKACITANYA ADA HANDPHONE YANG MAHAL TETAPI TIDAK BERKUALITI..JADI KORANG BOLEH LAH GELEDAH HANDPHONE KORANG UNTUK MENGETAHUI HANDPHONE KORANG BERKUALITI OR X..

SEKARANG MARI KITA SEMAK KUALITI HANDPHONE MASING-MASING..

Langkah 1
Sila taip *#06# pd kekunci handphone anda utk melihat Serial Number.

Langkah 2
Sila semak nombor apakah yg berada pada Serial Number yg bilangan ke tujuh dan lapan (XXXXXX??XXXXXX. ...)

Langkah 3
Berdasarkan perincian di bawah, sila semak dgn nombor yg ke tujuh dan ke lapan pd Serial Number handphone anda td.

Perincian 1
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 02 atau 20, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Emirates & kualiti sgt teruk .

Perincian 2
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 08 atau 80, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Germany & kualiti biasa .

Perincian 3
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 01 atau 10, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Finland & kualiti agak baik .

Perincian 4
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 00, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di negara pengeluar handphone tersebut & kualiti sangat baik .

Perincian 5
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 13, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Azerbaijan & kualiti paling teruk .


Thursday, February 3, 2011

Burger

HMMM.......PERUT AKU NI SUDAH MULA BERGENDANG.....SEKARANG NI AKU RASA NAK MAKAN BURGER PROSPERITY YANG DEKAT MCD TU...SEDAP JE AKU TENGOK..DENGAN LIMPAHAN SOS LADA HITAMNYA DITABUR DENGAN BAWANG..FUH RASE KECUR MULUT AKU NI..SIAP MELELEH-LELEH LAGI AIR LIUK NI...HAHAHA...TAK ADA LA SAMPAI MACAM TU SEKALI.KENE LA COVER MACO CKT...
LAGIPUN BURGER PROSPERITY TU SETAHUN SEKALI JEK..SO SETAHUN SEKALI JE LA AKU MAKAN...HAH!...YANG SAPE2 DA BACA ENTRY AKU NE...KNE LA BELANJA BURGER TU..AKU NAK JUGAK...HAHA..SAMPAI MACAM TU SEKALI MENGIDAM.ISH2~APE LA NAK JADI
BTW...SELAMAT TAHUN BARU CINA...KONCI2..MAW ANGPAU...HUHU...

SAPE2 YANG TAK TAHU MACAM MANA BENTUK BURGER TU...MEH AKU TUNJUK
HAHAHA..SEKALI TENGOK MSTI KORANG PIKIR DULU.MACAM MANA LA NAK MAKAN BURGER NE..BESAR SEMACAM...TAKUT NAK MAKAN..HAHA

yahoo.........

HYE SEMUA..
TERIMA KASIH KERANA MENGUNJUNGI BLOG AKU YANG TAK SEBERAPA OK NE...
SO...KORANG YG ADE BLOG NE...MSTI TERER IT KAN....
AKU TGOK KORUNK PUNYA BLOG PUNYA LA MANTOP...
SO...KALO KORANG NE DA BTOL2 TERER IT...KORUNK TAHU KE PASAL SATU BNDA NE..
AKU YANG TERER IT NE PON BARU TAHU...HAHAHA...
AKU TAHU..YANG KORANG SUDAH BIASA BUKAK KT SEARCH ENGINE KAT YAHOO.COM.MY..LEBIH-LEBIH LAGI PADA SESIAPA YANG INGIN MENGETAHUI EMEL TERBARU...BARU-BARU NE AKU DENGAN TAK SENGAJANYA TERCLICK KT YAHOONYA LOGO...TTBE ADE SATU SUARA YANG CUKUP MENAKUTKAN AKU...MEREMANG BULU ROMA DEN...KALO KORUNK TAK CAYA..KORUNK CLICK LA KT TEMPAT YANG AKU BULATKAN TU...PASTUH...KORUNK MSTI TAK TDO MLM PUNYA LA...SELAMAT MENCUBA


Tuesday, February 1, 2011

LEsen

hye sume...
smlm pala aq pening gler..
mata pon gntuk...pas mkn ubt..pil tdo agknya kot....
hm..aku bgn la lm kul 6.50...mle2 mak aq yg kejut..
leka smcm jeq aq...haha...cm best tol tdo,...
ttbe..ade satu suara yg kuat bergema...
jeng2..rupanya bpak aq kejut..
abah : woi bgun solat subuh~
aq: bek bos..haha
pew ag...cpt2 r aku solat..
pas2..aku smbung la tugas harian aq..
iaitu smbung tdo blek...
ZzZzZz


sesi ke 2...hehe
aq bgn lm kul 8...
aku tringt lak nk g skola memandu abu hasan
sbb smlm da jnji nk dtg....ade date ngn akk tuh...
kah2~korunk ne...cye je aq cter........
aq g sana sbb nk smbung lek wat L
wt complaint sbb da sebuln L Aku x kuar2 ne...
rase nk blsh jeq/......dush2~!pdn mke...

ble da smpai kt skola memandu...
akk 2 tepon la org sana..
abg Husni yg ajo aq..
aq blek kjp rmh..sbb ak xpkai ksut time...sb nk pndu kete kne paki ksut la der..
aq tgk awn da gelap...mnx2 r xujan...
smpai jeq rmh aq crik la ksut nike aq yg mhl 2...haha

bpk aq bg la aku bju ujan...kot2 ujan lak t...
so aq pg la tmpt pust memandu..
duk jp..bknnya bwk kete pon
cop cri ps2 blek...mudah tol keje aq..
aq kne wt praktikl kol 11 sebenarnya...
prktikal 3 jam..abg 2 mls nk ngajo..n aku pon mg mls pon nk bljo..sbb ary 2 aku da buat 3 jam..
ade mslh ckt...2 sbb L aku xkuar2~so dtg juz nk kuarkn L 2 jeq..
so abg 2 swuh dtg kul 2 jeq la...so bermakna..mle kol 11 tmbh 3 jm...jwpnnya 2...
haha...so aq blek la rmh rilek2~....tgu smpi kul 2...

ble nk dkt kul 2,,,aku g solat jap..n statkn enjin aq..n vrooomm...pegi berdesup...mcm pelesit..
mlg sungguh...smpai jeq bakri ujan...nseb bek ade bju ujan...cpt2 aku pki bju ujan 2...xde la lokoh ble smpi kt pusat memandu...
da smpi 2 duk2 la tgu abg husni smpi..
tgk tv kt c2...cte ape tah...indon rsenya..
bble abg husni da smpi...dia swuh aq tnda tgn n anggap da wt 3 jam...padahal xwt pon...kah2~
pe ag blek la...smpi jeq rmh on kn elektrik..on9..kah2~
(suri xde gmbr)sbb nset aq xde kamera,,local jeq..