BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 22, 2011

sang garuda tewas

Assalamualaikum w.b.t hehe...mesti sume dah tahu kan..yang pasukan bola sepak harimau malaya kita menang ..taniah kepada mreka..kerana mengharumkn nama negara dan mengekalkan pingat emas sukan sea dalam acara sukan bola sepak sebanyak 2 kali berturut2...taniah...!

tak sia2..sorak mcm ape...sampai sakit tekak...gud luck tuk pemain bola sepak Malysia yang akan bertemu dengan syria untuk kelayakan olimpik nanti...heee

k..tuh je...nk taip...tx sudi bc

Tuesday, November 15, 2011

Jadual waktu sem 2 2011/2012

Assalamualaikum w.b.t..tup2...jap je nk naik sem 2...haihh..npe la cuty ne kjp cgt...rasa cm mlas nak naik pon de ni....tape2..demi untuk menuntut ilmu..aku sedia tuk lakukan pe sahaja..perkara2 yang harus dilakukan dah buat..seperti :

bayar yuran done...
register course done..
print slip periksa done..
jadual waktu done...
rumah sewa not yet...

so ni jadual aku tuk sem dpn...

k tx sudi bca



Saturday, November 12, 2011

Selamat pengantin baru

Assalamualaikum w.b.t...sihat semua? Alhamdullilah...bagus la kalau sihat...selamat pengantin baru? sape kahwin?? makcik rumah sebelah ke? no2...bukan...teacher aku Nursa`adah binti Abdullah yang disayangi dan dikasihi yang kahwin...dia nih..ajar aku English taw...best belajo ngan dia...sporting...kadang2..mudy gak..
dia selalu smbut birthday kitaorang..almaklum lah...1 kelas 13 orang jew pown...

so..tarikh keramat 11/11/11 cikgu aku telah diijabkabulkan...so..keesokkan harinya dia bersanding lah(tadi)...di Restoran Marina kat muara sungai muooo...(sila mancungkan bibir mcm itik)..

k nk nyanyi jap

Selamat pengantin baru..
Selamat berbahagia..
Selamat ke anak cucu
Selamat sejahtera..

Semoga berpanjangan
Semoga berkekalan
Semoga satu tujuan..
Semoga aman..

Hidup mestilah kukuh
sabar paling perlu..
Cinta setiap hari..
Senyum mesti selalu..
ohh..ohhh..

nk tgok gmbr pengntin baru...?? jom check it out


ne gmbr ngan member ngn teacher Rda plk..

k..teacher...selamat pengantin baru..semoga berbahagia ke anak cucu..jasamu dikenang...

tx sudi bc





Saturday, November 5, 2011

Final exam result

Damn..! result yang kurang memuaskan aku...tak lepas 3.00 above..just 2.70 n above...ni la akibat nya ske main2 n xbelajo...balik kelas..tido..grr..tape..next sem..aku akan buktikan yang aku leh dapat dean..Insya Allah...

aku suka ayat bil gates ni..pemangkin untuk aku lebih semangat untuk belajar..

‎'I FAILED in some subject in exam, but my friend PASSED in all.

Now he is an engineer in Microsoft and I am the OWNER of Microsoft.'

-By Bill Gates-

#Peoples, once u failed doesn't mean u failed all. You may try harder

so..u can du it din..cayok2

thanks..sbb sudi baca ntry yang berbaur tidak kepuas atian


Tuesday, November 1, 2011

Jambori tahunan komander kesatria


Assalamualaikum w.b.t semua..semalam aku da kata kan bulan 10 aku de 2 event besar..aku da cerita pasal Libk so..aku nk cerita pengalaman aku tentang jambori pulak..

Tuk pengetahuan Jambori siri ke 7 ni diadakan di Uitm Kuala Pilah N9 pada 26-30 oktober yakni Uitm aku lah..so.lepas libk jeq aku kena setelkan jambori pulak..sbb tuan rumah la katakan...

Tuk pengetahuan gak.. semua komander kesatria yang terpilih dr uitm seluruh Malaysia akan bertandang ke tempat aku..kira tolak cmpur tambah..dlm 800 orang akan datang..ramai kn?
so, aku ditugas kan jadi urusetia jeq..tak jadi peserta..tade rezeki nk jadi peserta..maybe time jambori ke 8 di sabah aku akan jd peserta...insya Allah...

Macam biasa la...kalo da jd urusetia ni...bnyak beban yang harus dipikul..aku jadi urusetia (TTk, Kebajikan dan keselamatan) semua tugas aku nk bolot...tamak2...

tuk pengetahuan gak..uitm sabah, chendering , perlis,kelantan dah sampai awal sebelum Jambori. sebab uitm dorang jauh la katakan..so normal la 2...

sebelum jambori aku da mula bertugas..pergi uitm Melaka..tuk amek bantal sbnyak 800 buah,,lori da lah kecik..terpaksa la..sumbat2 jeq bntal 2 dalam lori..n akibatnya..1 bantal tercicir atas jaln raya..hmm...agaknya sape la yang pakai bntal tercicir 2..malang sungguh.
So hari first jambori...aku ditugaskan tuk setelkan penempatan dak2 dari uitm lain...sampai ke malam kitaorang tak terpksa menyambut kedatangan dorang walaupun hujan lebat...cm vip kan..hehe..walaupon keadaan kelam kabut sedikit..urusetia yang bertugas berjaya mengatasi masalah yang berlaku..seperti kekurangan bantal..akhirnya...uitm last yang smpai dlm pukul 8 mlm (xnk gtw uitm mne.).kah2...so..boleh la lex jap..

Hari kedua acaranya adalah kawad kaki jambori dan raptai tuk perasmian..kawad kaki aku tak handle so..tido dlm bilik la pagi 2..tup2 dgr ptg tuh..uitm aku dpt no 2...congrate...Uitm yang menang kawad kaki Jambori adalah no 1. UITM JOHOR , no 2. UITM N9 , no 3. UITM Dungun. Uitm n9 agak kecewa sdkt sbb tak dapat pertahankan kejuaraan kawad kaki..tape next year kita amek blek no 1 tuh..

Kalo time raptai perasmian pula..aku ditugas jaga bahagian pertolongan cemas jap..amek kau..dak pengsan..kelam kabut aku nak sambut..ceh..jd hero jap...taley cte pjg2 t bangga plk.n totally setiap ptg hujan..amatlah lebat..angin kuat..n seorang kakitangan cedera sbb motor parachute beliau terhempas jatuh ke tanah atsa sebb angin kuat..nsib x luka teruk...tuk pengetahuan motor parachute ni akan ditunjukkan semasa perasmian jambori nanti..

k..keesokan pagi pulak aku kne handle tuk dak pandu arah pulak ( orintering ) so lepas subuh aku da de dlm hutan dah...dr pkul 7 smpi kul 1 aku kne de dlm hutan..aku kne jaga check point 9...cp pling jauh ckaly..dlm 15 kampus yang ada..5 jeq smpai cp aku..yang lain mne? sesat la 2 agaknya..walalupon dalam keadaan cuaca panas mengantuk n kene sengat..aku sudi menanti kedatangan dorang ke tempat aku..hehe...so keputusan orietering NO 1. UITM SABAH. N0 2. UITM PUNCAK ALAM & PERDANA N0 3. UITM MELAKA..

Belah petang nya pulak aku ditugaskan jadi runner..tuk event EOQ ( Extreme outdoor quest) event ni melibatkan peserta larian dan berbasikal..so aku runner..aku naik motosikal la..jaga lalu lintas..especially tuk dak berbasikal...n petang tuh hujan lebat...sampai pokok tumbang nasib bek aku sempat mengelak..k tipu..aku xde masa 2..tgok2 pokok da tumbang..so bdn basah kuyup..khemah juga terbang..betapa kuatnya angin masa tuh.so keputusan EOQ adalah no 1 . UITM PAHANG N0 2. UITM SABAH NO 3. TAK DAPAT DIKENAL PASTI.

Tuk pengetahuan belah mlm aku xjoin aktiviti..so tdo jeq..sbb hari 2 hari yg pling memenatkan..So aku skiip jeq cter belah mlm..k belah esoknya ade event lintas halangan kat senawang..siapa yang mng lintas halangan aku tak thu..yang aku tahu uitm sabah no 1 lagi.event ni aku pon x g..so aku skipp cter..belah petang..Opkim ( khidmat masyarakat ) pon aku x g..skipp cter..belah malam...dinner jambori...yang ni jgn ngade2 nk skip..kalo dinner ni msti aku join...sbb dpt mkn..hehe..mkn bbq...boleh tahan cdpnya..knyg pon de gk...huhu...mlm ne event koir..
n keputusannya NO 1..UITM SABAH N0 2. UITM JOHOR NO 3.UITM P.PINANG. Sabah lagi menang..fuhh..so mlm 2 kne wat laporan setiap event..

n keesokannya..balik rumah yahooo...nak thu keputusan keseluruhan Jambori? jom check it out

NO 1. UITM SABAH NO 2. UITM MELAKA N0 3. UITM JOHOR NO 4. UITM PAHANG NO 5.UITM PUUNCK ALAM & PERDANA NO 6. UITM DUNGUN NO 7.UITM PERAK NO 8. UITM P.PINANG NO 9.UITM KELANTAN NO 10. UITM KEDAH NO 11. UITM PERLIS NO 12. UITM CHENDERING NO 13. UITM N9 NO 14. UITM S.ALAM NO 15. UITM SARAWAK.

k tq sbb sudi baca