BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, June 18, 2011

Kos Dpim ( planting industry managment)

Assalamualaikum semua readers yg dikasihi..minta maaf lah..bru jeq nk post entry..rindu kat korang ngan blog nih..

Hari tuh aku da cerita pasal minggu dstini siswa.sekarang ni nak cerita pasal aktiviti aku kat sini sepanjang 3 minggu..

aku just ingt x ingt jeq aktiviti yang aku lakukan sepanjang 3 minggu nih..almaklumlah..bru nk post entry..so bnda yg lepas tu..xbpe ingt lah

Aku kat uitm ni amek kos dpim(diploma planting industry managment)..kos nih hnya ada dekat n9,jengka pahang, arau perlis n sabah..tempat lain tak ada...so aku ditempatkn di uitm n9..dekat jeq dgn rumah..
dalam 1 jam stgh..

sem ni aku amek sbjek bell ( english ),chemistry,bisnes math,plant biology,agama islam, n kokorikulum( kesatria kembara)

Tuk pengetahuan, kos aku nih femes dalam kalangan staf n lecture..kos ni amat lah dititik beratkn..dgr jeq dak dpim mg dorang salute.sebab kitaowang diajar untuk lebih berdisiplin.terima kasih kepada abang2 n kakak kerana mengharumkn nama dpim n9 nih..so..batch aku kene la lagi bersemangat tuk kekalkn prestasi kos dpim n9 ni..

Hari yang pling menakutkan tuk dak dpim n9 adalah hari jumaat,sebab time tuh lec ktaowang akan tunjukkn sikap sebenar..kitaowang akan bgun pkul 5.00 pagi ,solat subuh n roll call jap sblm kul 6.30 pg msti de kt ladang..so kne la pandai2 wt sarapan sendr..sbb cafe bkk kul 8 pg..ktaowg akn rest dlm kul 10pg .n abis wt keje dlm kul 12 tgh hari..

tuk pengetahuan gk,ktaowg tak ley belah jeq dr ladang cm2 jeq...selagi sorang tak abis wat kje..selagi tuh tak leh balek..kos ktaowg nih mengamalkn unity..(bersatu) bak pepatah berat sama dipikul ringn sama dijinjing.

pnt woo kt ladang..wat batas..baja lgi..insya Allah mgu dpn kitaowang akan semai bijih benih...tanaman yg kitaowg akan tanam blom tahu lgi..

Tuk pengetahuan korang, kos dpim kt uitm n9 nih baru lgi..aku baru batch yg ke lima..almaklumlah utim n9 nih baru 3 thun beroperasi..

k ne gambar2 di ladang..uplod separuh jeq..





k puas tgok..? x puas g sini

k la..t aku sambung lagi tuk entry yg seterusnya..tq krana sudi membaca