BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, March 22, 2011

AKU BENCI ROKOK


Assalamualaikum , hari ini aku nak join segmen Abang Ben" aku benci rokok "
seperti biasa , sesiapa mahu join..klick banner di atas.

soalan yang diberikan oleh Abang Ben

Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan

Kenapa aku benci rokok?? sudah terang lagi bersuluh yang rokok tu adalah sangat berbahaya untuk kesihatan..memang aku sangat benci rokok.apatah lagi menghisapnya..best sangat ke hisap rokok ni ??..Tambahan lagi , aku tak suka merokok sebab paru-paru aku akan jadi itam.
tak nak aku..aku nak paru-paru aku nih sentiasa fresh..

Awal-awal lagi mak aku siap warning kat aku jangan merokok..kalo mak aku nmpak aku merokok..mampus aku..so dari ctu..aku sudah mendisplinkan diri aku supaya tak merokok.

Sebab lain pula , aku benci merokok atas nasihat kawan aku.Dia pandai Kaunselor.sama baya ngn aku.Dia cakap orang yang merokok nih macam nak tempah nama msuk neraka. mesti korang kata kenapa kan?? da sah2 la rokok nih leh bawak maut..kiranya macam nak bunuh diri..Kalo da bunuh diri.
hukumnya masuk neraka kan..Aku dengar pon macam logik gak dia cerita.Aku pon tak berani
nak cerita panjang-panjang. Nak tahu tanya ustaz . lebih baik kita mencegah dari mengubati,

sebab lain adalah membazir. rokok sekotak da nak cecah 10 ringgit.yeke?rasanya..tapi yang penting.sekotak rokok mahal.lebey baik.aku pergi makan nasi goreng ayam dekat warung.murah pon murah.kenyang pon kenyang.daripada beli rokok yang mendatangkan penyakit kronik..

ada juga yang kata cmni.ala bapak aku da tua isap rokok lagi..takde pon kena sakit teruk sebab merokok..Hm no comment la kawan..kalo da kena jangan salahkan aku.

Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !

Jangan merokok ! membahayakan kesihatan!

Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini

Mungkin mereka nak tunjuk maco . Bila merokok nih..hmm..no comment




4 comments:

mian said...

betol2.dari bazir 10 hengget tu, baek 5 ringgit buat topup.5 hengget buat makan.lagi masyuk.haha

dean said...

stuju cgt

Al-Wardah said...

bgus la...jgn dekat2 dgn rokok...bhya!

Lulu caldina said...

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK