BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, August 18, 2012

barbeque

 Assalamualaikum...sok raya la...mean hari  ni last puasa..so nk cerita aktiviti terakhir masa dalam bulan ramadhan..

   aktivitinya adalahberbuka bersama-sama dengan class mate...buka dkt rumah sewa pelajar perempuan..malah kitaorang jemput lecturer kesayangan kitaorang iaitu miss yana..best gler belajar dengan dia ni...buka kali ni..bukkannya buka sekadar beli juadah dkt bazar...

  tapi..kitaorg wat barbeque...so abes satu rumah berasap n bdn pon baru asap..memang best gler masa tuh..dgn member..sampai pedih mata aku kipas asap..huhu...

k gmbr barbeque








k tuh je..xpjg

Thursday, August 16, 2012

PERSAK

Assalamualaikum w.b.t kepada semua blogger dan stalker..macam mana dengan puasa..penuh tak? sekrg da msuk ramdhan yg ke 27..lagi tinggal berapa hari lagi je nak raya...so..tingkatkan la amalan pada malam-malam terakhir dalam bulan ramadhan ni..jgn obses cgt dgn persiapan raya tuh..

k..dalam bulan ramadhan yang mulia ni...ada pertandingan jalan lasak(Persak) yang dianjurkan oleh unit kokurikulum uitm n9 bersama komander kesatria n9...specialnya pertandingan ni adalah ia dilakukan pada waktu malam..

k aku selaku komander kesatria negeri sembilan diberikan amanat dan tugasan daripada ketua projek untuk menjadi komander pengiring untuk platun 5 (diploma sains part 1)..bila dapat tahu jadi komander pengiring..perasaan dan hati ni bercampur malas nak handle budak..so go on je..tak kan la nk tolak pulak..

hari pertama perjumpaan dengan budak platun..aku tak berapa tahu sangat dengan flownya..sbb sebelum tuh..aku tak datang metting..so agak terblur ckt..untuk inform kat budak2 dalam platun..just beritahu ape yang aku tahu..aku tak kisah pon diorang nk gelakkan aku ke ape..yang penting aku bekerja untuk menguruskan mereka..

pertandingan jalan lasak ni mesti lah ada sesi latihan kan..aku hanya ambil masa lima hari sahaja tuk train dorang buat fitness..n tak kacau untuk hari jumaat sabtu dan ahad..bagi memberi peluang kpd mereka untuk pulang ke kampung halaman ataupon menyiapkan tugasan daripada lecturer contohnya assignment.

so..dari situ..aku kenal lah dengan budak2 platun aku...mendengar masalah mereka....memberikan sokongan padu.. menyelesaikan masalah mereka..aku lakukan ni semua  atas dasar kerja..bukan saja2..kerja tetap kerja..ko nk gelak nak main..lantak ko la...tp nk diikutkan budak platun aku..oke je..dgr segala arahan aku..n xbnyk karenah...dari segi kedatangan..ok..cme de sorang je tuh tak dtg sekali..tp xpe..maybe dia sakit..aku rasa diri aku ni gagal untuk memimpin mereka dan menarik minat mereka jika mereka tidak selalu hadir...aku juga berjaya hafal setiap sorang nama budak platun aku A sampai Z

untuk dipendekkan cerita..aktivit jalan lasak ni..mempunyai 4 cek point..cekpoint pertama..daki bukit..cekpoint kedua masuk dalam hutan cekpoint ketiga..padang bola ada aktivit yang wajib dilakukan seperti crawl dan lompat tayar dan cek point teakhir..iaitu padang kawad...

syarat pertandingan hendak menang adlah..pasukan yang paling pantas sampai ke garisan penamat..dia lah pemenang..setelah tolak tambah penalti...kalo nak cerita lagi detail..panjang cgt la plk kn...tuk pengetahuan jugak..platun aku adalah pasukan pertama yang berlepas dan dilepaskn oleh VIP..bangga x?haha..n setiap platun dibekalkan dengan 3 barang amanah dan harvest pack...so..kne la jaga amanah tuh

k..syukur Alhamdullilah..platun aku berjya dapat no 3 dari 15 platun..segala perit korang bersama latihan dengan aku..tuh la hasilnya...congrat 4 platun 5...aku tumpang gembira..

semua platun dapat hamper..yg membezakan adlah no 1 , 2 dan 3...dapat wang tunai..tempat pertama rm200, tempt kedua rm 150, dan tempat ketiga rm 100..aku tak minta pape..korang pakai lah wang tuh tuk kegunaan tuk pltun 5..k

tnx sebab berikan kerjasama wahai platun 5...k bye...

gmbar

                                                                     platun 5 (n0 3)


                                                                      harvest pack

                                                                         warm up



                                                               majlis perasmian


                                                                     platun naib juara

                                                                       barisan urusetia






                                                                        platun juara
brefing
                                                                       dalam hutan
Crawl
                                                             barisan rakan seperjuangan

Tuesday, August 14, 2012

ronda-ronda kl



Assalamualaikum w.b.t kepada sesiapa yang visit dan baca blog ni...first sekali..nak berterima kasih kepada kawan aku..namanya muhammad hazman bin jaafar kerana sanggup datang ke uitm kuala pilah dengan menunggang motosikal dari s.buloh..jauh tuh..dia kata 3 jam perjalanan..

 k masa 4 ogos..aku r g kl ngn kawan-kawan..dorang plan dah awal dah..cakap nk g kl beli baju raya..gerak pagi tuh dalam pukul 11 lebih...sewa dalam dua kereta..dua2 manual...kwn aku yg bawak..aku tak bawak pon..bwk kjp je...

sepatutnya boleh sampai dlm 2 jam..tp de mslh ckt...ade ke patut kereta problem..kereta mati kt tgh2 highway lebuhraya smart..mati oke lg..yang xboleh gerak tuh yg payah..terpaksa la..tolak kereta tuh kt tgh2 highway..yg bestnya kt lorong memotong plk tuh kereta tuh mati..lawak gler r..

nasib baik r boleh gerak..then.first destinasi kita adalah rumah panjang iaitu sentul...just parking je kt area situ..sbb nk g time square..g sana naik lrt..tuk pengetahuan ni adlh first time masa aku beso naik lrt...dulu pnh naik tp time kecik2 lg..xthu pape..still dak hingusan..so jakun la ckt...k la pnh naik time kecik..dr kwn aku xpnh lgsung..xpe tuh sume pengalaman..

kt time square plk..jln2 la..nk mkn mg xblh r sbb pose..tp geram gk rasa..ada gk budak2 berbangsa melayu selamba badak dia je minum dpn khalayak ramai tanpa segan silu...ape nak jd..muka xbersalah pulak tuh..macm dia rasakan puasa tuh tak penting..malu beb org islam buat mcm tuh...

budak2 ni de la gk shoping ckt kt ctu..aku x shoping lg..then balik la g bazar ramadhan..beli juadah..selbihnya..mak kawan aku..de masak kat rumah dia...tp lg satu kejadian pulak..kereta wat mslh lg..brek pad patah..lagi r sakit....berbahya tuh...so bwk la slow2 g rmh kwn..nasib selamt sampai sebb xjauh cgt

bila azan berkumandang je...terus la melantak ape lg..lapo gler kot..dah la jln jauh...then..mlm tuh..kitaorg g rmh kawan kt kepong..rumah dia ade majlis nikah..akak dia yg nikah..wat time bulan pose tuh...hebadkn..jimat ckt.then g danau kota pulak...dgr2 kt ctu tmpt femes kt area kl..nk tgok gk ape yg femesnya..
dtg2..punya la ramai org..da cm tawaf kaabah da aku rasa...terlampau ramai....maybe brg kt ctu murah2 kot..aku de la gk beli brg..baju..cap..ingt nk beli kasut..xpelah..xjadik..

then, lepas tuh,..kitorg cadang nk g rmh kwn lg stu kt bangsar untuk sahur..nk diikutkn cerita nk bawa kereta yang masalah tuh...tp xjdik..atas faktor membahaya..so..kwn aku tuh..tepon bapak dia jemput kitaorg..nasib bapak dia sporting..yang pasal kereta tuh..tglkn lu..sok pg baru betol.

pas sahur..cmfrm r tdo balik kn..haha...pg tuh betolkan kereta..alhamdulilah semua berjalan lancar..selamat sampai ke pilah..

k tuh je..nk cter

gambar2 kt kl










                                                                 buka puasa at bahau

tnx sudi bc