BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, March 19, 2011

Aku suka entry ini...

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan
kelihatan sebuah kancil putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada
orang tua yang berdiri disebelahnya, pemilik kancil tu sedang berjalan
ke hulu ke hilir cuba menahan kereta supaya membantu. tidak ada sebuah
kereta pun berhenti. tiba-tiba datangla sebuah kereta evo 7 berhenti di
sebelah kancil tadi.

" Ada apa nie pakcik, kereta rosak ke?" tanya pemuda berusia dalam
lingkungan 20an. "a'ha rosak "jawap pakcik tu simple aje... . "ok, cam
nie, saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta
pakcik sampai tol" mamat nie bagi idea.
"worrait gak tu... ", tapi... . nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju
pakcik akan hon dan bagi high beam"

"Ok pakcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta kancil didepan dan
hujungnya diikat dibelakang bumper evonye. dia pun jalanlah.. dengan
slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit,
apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu.Mamat tu
pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah Ferrari datang dari belakang dengan laju sampai
potong si mamat evo7 ni. apa lagi, jiwa muda pantang dicabar, dia pun
tekan la minyak rapat nak kejar Ferrari nie... lupa la pulak dia dengan
kancil org tua yg diikat kat belakang kereta dia.

Orang tua tu punya la hangin satu badan, dia pun hon dan bagi high beam
bagai nak rak. Mamat evo7 tu dah tak sedar dah sebab angin punya pasal
kene potong ngan Ferrari tu. Kebetulan plak polis ada buat speed trap
kat bawah jambatan.

Vrooommm... ... bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie... kate
polis nie.. cecah 200kmj memasing nie... dia pun contact la kengkawan
dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie...
"over..over, ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju, sebuah
ferrari, sebuah evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak
percaye punye... ... ... sebuah kancil putih tengah cucuk angin evo7 tu
dan bagi hon dan hi beam nak poton
g!!!'

3 comments:

mai said...

hahaa... kesian pakcik tu,, ish2 dah jatuh,di timpa tangga pulak

dean said...

2 la..mg kecian

sicomot-comel said...

hahahahhahahhaa
lawak3..

keta kancil boleh high speed maa..power giler..kah kah kah