BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 22, 2011

sang garuda tewas

Assalamualaikum w.b.t hehe...mesti sume dah tahu kan..yang pasukan bola sepak harimau malaya kita menang ..taniah kepada mreka..kerana mengharumkn nama negara dan mengekalkan pingat emas sukan sea dalam acara sukan bola sepak sebanyak 2 kali berturut2...taniah...!

tak sia2..sorak mcm ape...sampai sakit tekak...gud luck tuk pemain bola sepak Malysia yang akan bertemu dengan syria untuk kelayakan olimpik nanti...heee

k..tuh je...nk taip...tx sudi bc

Tuesday, November 15, 2011

Jadual waktu sem 2 2011/2012

Assalamualaikum w.b.t..tup2...jap je nk naik sem 2...haihh..npe la cuty ne kjp cgt...rasa cm mlas nak naik pon de ni....tape2..demi untuk menuntut ilmu..aku sedia tuk lakukan pe sahaja..perkara2 yang harus dilakukan dah buat..seperti :

bayar yuran done...
register course done..
print slip periksa done..
jadual waktu done...
rumah sewa not yet...

so ni jadual aku tuk sem dpn...

k tx sudi bca



Saturday, November 12, 2011

Selamat pengantin baru

Assalamualaikum w.b.t...sihat semua? Alhamdullilah...bagus la kalau sihat...selamat pengantin baru? sape kahwin?? makcik rumah sebelah ke? no2...bukan...teacher aku Nursa`adah binti Abdullah yang disayangi dan dikasihi yang kahwin...dia nih..ajar aku English taw...best belajo ngan dia...sporting...kadang2..mudy gak..
dia selalu smbut birthday kitaorang..almaklum lah...1 kelas 13 orang jew pown...

so..tarikh keramat 11/11/11 cikgu aku telah diijabkabulkan...so..keesokkan harinya dia bersanding lah(tadi)...di Restoran Marina kat muara sungai muooo...(sila mancungkan bibir mcm itik)..

k nk nyanyi jap

Selamat pengantin baru..
Selamat berbahagia..
Selamat ke anak cucu
Selamat sejahtera..

Semoga berpanjangan
Semoga berkekalan
Semoga satu tujuan..
Semoga aman..

Hidup mestilah kukuh
sabar paling perlu..
Cinta setiap hari..
Senyum mesti selalu..
ohh..ohhh..

nk tgok gmbr pengntin baru...?? jom check it out


ne gmbr ngan member ngn teacher Rda plk..

k..teacher...selamat pengantin baru..semoga berbahagia ke anak cucu..jasamu dikenang...

tx sudi bc





Saturday, November 5, 2011

Final exam result

Damn..! result yang kurang memuaskan aku...tak lepas 3.00 above..just 2.70 n above...ni la akibat nya ske main2 n xbelajo...balik kelas..tido..grr..tape..next sem..aku akan buktikan yang aku leh dapat dean..Insya Allah...

aku suka ayat bil gates ni..pemangkin untuk aku lebih semangat untuk belajar..

‎'I FAILED in some subject in exam, but my friend PASSED in all.

Now he is an engineer in Microsoft and I am the OWNER of Microsoft.'

-By Bill Gates-

#Peoples, once u failed doesn't mean u failed all. You may try harder

so..u can du it din..cayok2

thanks..sbb sudi baca ntry yang berbaur tidak kepuas atian


Tuesday, November 1, 2011

Jambori tahunan komander kesatria


Assalamualaikum w.b.t semua..semalam aku da kata kan bulan 10 aku de 2 event besar..aku da cerita pasal Libk so..aku nk cerita pengalaman aku tentang jambori pulak..

Tuk pengetahuan Jambori siri ke 7 ni diadakan di Uitm Kuala Pilah N9 pada 26-30 oktober yakni Uitm aku lah..so.lepas libk jeq aku kena setelkan jambori pulak..sbb tuan rumah la katakan...

Tuk pengetahuan gak.. semua komander kesatria yang terpilih dr uitm seluruh Malaysia akan bertandang ke tempat aku..kira tolak cmpur tambah..dlm 800 orang akan datang..ramai kn?
so, aku ditugas kan jadi urusetia jeq..tak jadi peserta..tade rezeki nk jadi peserta..maybe time jambori ke 8 di sabah aku akan jd peserta...insya Allah...

Macam biasa la...kalo da jd urusetia ni...bnyak beban yang harus dipikul..aku jadi urusetia (TTk, Kebajikan dan keselamatan) semua tugas aku nk bolot...tamak2...

tuk pengetahuan gak..uitm sabah, chendering , perlis,kelantan dah sampai awal sebelum Jambori. sebab uitm dorang jauh la katakan..so normal la 2...

sebelum jambori aku da mula bertugas..pergi uitm Melaka..tuk amek bantal sbnyak 800 buah,,lori da lah kecik..terpaksa la..sumbat2 jeq bntal 2 dalam lori..n akibatnya..1 bantal tercicir atas jaln raya..hmm...agaknya sape la yang pakai bntal tercicir 2..malang sungguh.
So hari first jambori...aku ditugaskan tuk setelkan penempatan dak2 dari uitm lain...sampai ke malam kitaorang tak terpksa menyambut kedatangan dorang walaupun hujan lebat...cm vip kan..hehe..walaupon keadaan kelam kabut sedikit..urusetia yang bertugas berjaya mengatasi masalah yang berlaku..seperti kekurangan bantal..akhirnya...uitm last yang smpai dlm pukul 8 mlm (xnk gtw uitm mne.).kah2...so..boleh la lex jap..

Hari kedua acaranya adalah kawad kaki jambori dan raptai tuk perasmian..kawad kaki aku tak handle so..tido dlm bilik la pagi 2..tup2 dgr ptg tuh..uitm aku dpt no 2...congrate...Uitm yang menang kawad kaki Jambori adalah no 1. UITM JOHOR , no 2. UITM N9 , no 3. UITM Dungun. Uitm n9 agak kecewa sdkt sbb tak dapat pertahankan kejuaraan kawad kaki..tape next year kita amek blek no 1 tuh..

Kalo time raptai perasmian pula..aku ditugas jaga bahagian pertolongan cemas jap..amek kau..dak pengsan..kelam kabut aku nak sambut..ceh..jd hero jap...taley cte pjg2 t bangga plk.n totally setiap ptg hujan..amatlah lebat..angin kuat..n seorang kakitangan cedera sbb motor parachute beliau terhempas jatuh ke tanah atsa sebb angin kuat..nsib x luka teruk...tuk pengetahuan motor parachute ni akan ditunjukkan semasa perasmian jambori nanti..

k..keesokan pagi pulak aku kne handle tuk dak pandu arah pulak ( orintering ) so lepas subuh aku da de dlm hutan dah...dr pkul 7 smpi kul 1 aku kne de dlm hutan..aku kne jaga check point 9...cp pling jauh ckaly..dlm 15 kampus yang ada..5 jeq smpai cp aku..yang lain mne? sesat la 2 agaknya..walalupon dalam keadaan cuaca panas mengantuk n kene sengat..aku sudi menanti kedatangan dorang ke tempat aku..hehe...so keputusan orietering NO 1. UITM SABAH. N0 2. UITM PUNCAK ALAM & PERDANA N0 3. UITM MELAKA..

Belah petang nya pulak aku ditugaskan jadi runner..tuk event EOQ ( Extreme outdoor quest) event ni melibatkan peserta larian dan berbasikal..so aku runner..aku naik motosikal la..jaga lalu lintas..especially tuk dak berbasikal...n petang tuh hujan lebat...sampai pokok tumbang nasib bek aku sempat mengelak..k tipu..aku xde masa 2..tgok2 pokok da tumbang..so bdn basah kuyup..khemah juga terbang..betapa kuatnya angin masa tuh.so keputusan EOQ adalah no 1 . UITM PAHANG N0 2. UITM SABAH NO 3. TAK DAPAT DIKENAL PASTI.

Tuk pengetahuan belah mlm aku xjoin aktiviti..so tdo jeq..sbb hari 2 hari yg pling memenatkan..So aku skiip jeq cter belah mlm..k belah esoknya ade event lintas halangan kat senawang..siapa yang mng lintas halangan aku tak thu..yang aku tahu uitm sabah no 1 lagi.event ni aku pon x g..so aku skipp cter..belah petang..Opkim ( khidmat masyarakat ) pon aku x g..skipp cter..belah malam...dinner jambori...yang ni jgn ngade2 nk skip..kalo dinner ni msti aku join...sbb dpt mkn..hehe..mkn bbq...boleh tahan cdpnya..knyg pon de gk...huhu...mlm ne event koir..
n keputusannya NO 1..UITM SABAH N0 2. UITM JOHOR NO 3.UITM P.PINANG. Sabah lagi menang..fuhh..so mlm 2 kne wat laporan setiap event..

n keesokannya..balik rumah yahooo...nak thu keputusan keseluruhan Jambori? jom check it out

NO 1. UITM SABAH NO 2. UITM MELAKA N0 3. UITM JOHOR NO 4. UITM PAHANG NO 5.UITM PUUNCK ALAM & PERDANA NO 6. UITM DUNGUN NO 7.UITM PERAK NO 8. UITM P.PINANG NO 9.UITM KELANTAN NO 10. UITM KEDAH NO 11. UITM PERLIS NO 12. UITM CHENDERING NO 13. UITM N9 NO 14. UITM S.ALAM NO 15. UITM SARAWAK.

k tq sbb sudi baca







Monday, October 31, 2011

Latihan intensif bakal komander




Hye n assalamualaikum...maaf sebab dah lama tak update blog.selepas cuty sem ni aku dua event iaitu latihan intensif bakal komander (libk)kat uitm lendu selama 10 hari... bermula 9-19 oktober 2011.. dan jambori bermula..26 - 30 oktober.so aku cerita dulu pasal libk la...

Sebenarnya banyak pengalaman yang aku dapat daripada latihan ni...so aku cerita jeq ape2 yang aku ingt pasal libk ni....mula hari pertama libk...hari pendaftaran...Uitm aku r yang pling semangat sekali dtg,,mana taknya...uitm paling awal sekali datang..ingatkan uitm lain da sampai..rupanya2..lom lg..so aktiviti pada petang tuh terpaksa ditangguhkan r...sbb uitm lain still lg blm sampai..uitm yang terlibat dalam libk ni..adalah uitm melaka (tuan rumah),uitm puncak alam dan puncak perdana,uitm chendering dan uitm aku uitm n9.. so petang tuh kitaowang kemas la tempat penginapan kitaowng...

malam tuh semua uitm sudah smpai kecuali uitm chendering..malam tuh dibahagikan kepada platun...so aku ditempatkan dalam platun 1...aku xmen no lain ni kecuali no 1...hahaha...poyo..mlm 2 sempat lah knl ngn dak uitm lain..especially puncak..btw..platun 1..mg best....jurulatih kitaowng sporting gler..hehehehe..

ok..kalau waktu makan kitaowang akan makan bersama2...bc doa sama2...mg rindu saat 2..kitaowng ni dibaratkan seperti adik beradik lain mak bpak..kah2..ayat2..semasa makan adalh..jemput mkn jurulatih..jemput mkn komander jmput mkn bk..jmput mkn smua..k pastu terus mkn ngn gelojohnya hingga tercekik..k tipu

sblm kitaowng melakukan sesuatu aktiviti..kita akn dikumpul kan di datran ilmu..seorang ic platun akan kira kekuatan ahli platun masing2..dah ckup semua bru lah aktivit boleh dijalankan..

kalo bgun pg 2...boleh la dikatakan awal..mula2 dia bg bgun kul 5..disbb kn lmbt..potong stgh jm..bgun kul 4.30..lmbt gk...potong stgh jam..bgun kul 4..amek kau..xckup tdo..naik lebam mata .so terjadi lah tdo dalam baris..hehe,,mata nk tahan ni...tp still ley tertutup..ZzZzZ..

so kitaowng belajar mcm mana nak mengawadkan skuad..mengajarkan skuad..kawad tongkat ,peta..kompas..pangkalan hutan..sbb nanti ada ujian bertulis..ujian mengajar dan ujian mengawadkan skuad...n tuk pengetahuan..tongkat 2 adalah diibratkan maruah kitaorang..jatuh tongkt..hilang maruah..cm2 la..tp pltun 1..jatuh tongkat..gigit tongkat

aktiviti riadah kitaorang lakukan adalah..melawat tmpt rempuh halangan..melawat jeq..xmen pown..n menari poco-poco..hah..yg ni aku tak geti..aku men tibai jeq..memang xpnh menari poco-poco ni..bdk2 ni xpert bebeno..

kene ragging x?hmm..kalo kene ragging kt ctu normal la...so..aku xnk cte panjang pasal ragging tuh..sbb kaki aku time tuh dah lenguh2..n berpeluh2...k fulstop..

n de satu mlm 2...kitaowang amat lah terkejut...sbb ditpu...kaki pon da skit..wat moto..rupanya..nak sambut birthday dak2 ni..btw...kitaowang still hapy..lgpon dorang wat mcm 2..nak kita lebey berdisiplin..bknnya saja2..so terima la hakikat...(dalam aty siap lah dak bwah aku t aku kejekan)..hahaha...no2..aku x cm2 ,,aku baik..

pastu kitaoawng terpksa menempuh ujian bertulis, ujian mengawadkan skuad..n mengajarkan skuad..n kenangan masa 2..ayat2 jurulatih adalah..anda gagal..faham?? n hah kau g lah..peluk pokok..ckp saya sayang pokok smbil peluk pokok..ne terjadi kat kwn aku..hahaha..xpon ayat dri komander pengiring..woi..ko tengah dribble bola kew? sbb kaki dia bergoyang2 semasa nk hentak kaki..kih2..mcm2 r...n taley belah ...rami cirit birit,,ngn jurulatih ckaly g serbu toilet...hahaha...adoi..lawok2..

yang ujian bertulis lg r..mula2 jeq senyap..pastu riuh cm pasar malam...tension aku nk jwb soklan..ceh padahal meniru gk..kantoi..!

Itam tak muka?mesti r itam..dah berjemur smpi 12 tgh ary mne xitam..tp..kulit ase cm pijar2..cm kne cili api..first time rase..merah2 pastu mengelupas..

ujan tak? adalah gk ujan..ribut sume ada...bila ribut mkin syok berkawd dak2 ni..bila ujan..mek kaw...lari lintang pukang mcm kambing keluo kandang...

yang pling ingt..pg pkul 4..datang kt dataran ilmu...suwuh duduk..xde pon komander bising..mcm aman jeq time 2...sume ttdo...siap dgr bunyi berdengkur lg...msti pnt cgt 2 kan..tgok da azan subh...memandangkn sujud cm lama..ada dak tdo lam sujud..aiseymen...teruk2..ada yang time allah akbar trus sng diri..ahahhaa...lawok2...

k pas sume ujian selesai..kitaowang fokus tuk perbarisan tamat latihan...huh..sik kne marah jeq..sbb kawad tak tol...mcm2 ragam jurulatih nk betolkan kawad dak2 ni..

n lastly...perbarisan tamat latihan..dup2 dap2..so brmula la lgu ni dari brass band uitm johor..


n lgu ni gk


sumpah..time cepat jalan..kelam kabut nk dgr bunyi rentak ni..fuh...

lastly..lgu ni plk


mcm ni la lbey kurang masa kt libk tp..de perubhan ckt..ne dr RMC

n lgu yang tak lupa...muka yang putih akan menjadi hitam..idung yang mancung akan menjadi belang..suara yg merdu akan menjadi ilang..rindu ngn jurulatih encik Esa..hhehe

nk gmbr? ni gmbr...





k..tq sbb sudi baca


Saturday, October 1, 2011

Jom tambah trafik



Assalamualaikum..sesiapa yang nak tmbah traffic lam blog ..meh r...join segmen ni...mcam biasa..
nak tahu syarat-syarat yang harus dilakukan click banner di atas...semoga..join segmen ni yer..marilah kita ramai2 meriahkannya...
keep on smiling :)

Terima lah teguran tu dgn baik

Assalamualaikum...

Teguran? apakah itu teguran?? adakah teguran berkata begini..woi minah ko xmalu kew curik buah mangga orang sebelah hah??? atau ...eh bersihkan rumah ni blh tak...aku tgok da cm sarang ape dah?? tak pun...engkau berubah la polan...aku tahu walaupon ko cmni..sik keluo malam..clubbing,merempit sana sini...ko boleh ubah dr kau 2...aku tahu kau ni baik..tgok muka pon da thu.. atau pon mencegah kemungkaran..menegur orang yang tgh beromen di tanjung. atauu..hmm..mengur supaya berdoa bnda baik2 dan bukanlah mendoakan sebaliknya...

Memang masyarakat kita susah nak menegur antara satu sama lain..lebih2 lagi pada orang yang tak dikenali or orang yang mempunyai pangkat tak pun memang kawan kita sendri..memang agak susah sekali...kalo ditegur...mulalah timbul perasaan bnci kpd sesiapa yang telah ditegur tuh...arggh.. contohnya.ko ingat ko 2 baik sangat kew nk tego aku??crmin muka 2 dulu sblm tego aku..keadaan mcm ni kebannyakkanya terjadi pada kawan2 sebaya kita.memang tak dapat dinafikan..bnda2 mcm ni bnyk berlaku dalam masyarakat.
kita.malah menjadi fenomena dlm masyarakat kita..susah untuk menegur..n susah nk menerima teguran..

Ada ke orang awam yg berani nk menegur mamat n minah2 yg tengah beromen di tmpat yg sunyi dan gelap...dah sah2 memang diorang wat projek kt ctu..sbb xde nur kn..t msti pk..aku ni siapa jeq nk tego orang mcm tuh...t aku plk yang kene balik..biar lah jabatan agama islam yang menego mereka semua. tak ke g2.

Tak pon...nk menegur orang yang mempunyai jawatan tinggi dalam sesuatu perkerjaan..kalau aku tegur bos aku..aku plak yang kena smack down balik...tak masal2 kne buang keje..tak pon..bos msti pandang dearing jeq kt aku t...biola dia..aku tak berani,..bek aku diam seribu kata jeq.. mcm mana nk maju sesebuah syarikat ..kalo bos pon melakukan kesilapan dlm pekerjaan...sbb bos pon manusia biasa gk kn..serupa dia keje sorang2 kalo taknak terima teguran.Insya `Allah bos yang baik adalah bos yang sanggup menerima sebarang teguran drpada anak buahnya.

so hayati hadis ini :

Janganlah kamu tidak memperkatakan kebenaran disebabkan kamu takut kepada manusia. Sebesar-besar jihad adalah berkata benar di sisi pemimpin yang zalim”.

dan

Rasulullah s.a.w. bersabda:

“Sesiapa yang melihat kemungkaran, maka ubahlah ia dengan tangannya, apabila tidak mampu dengan lidahnya dan apabila tidak mampu dengan hatinya. Demikian itu adalah selemah-lemah iman”.(Muslim)


so dalam konsep menegur adalah sabar.. Dalam berpesan-pesan tentang kebenaran, kita perlu sabar dengan kemarahan atau godaan. Ada orang yang akan marah atau tidak suka dengan nasihat kita.

Al-Asr [1] Demi Masa![2] Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian;[3] Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar..

pahamkan lah dan hatilah ayat ketiga surah al-asr tuh..jadikannya sebagai pegangan untuk menegur manusia..Insya Allah jika kita ikhlas Allah permudahkan kita.

thanx sudi baca n tak skip




Thursday, September 29, 2011

Penempatan kolej

Din kau dapat tak kolej...?? Din kau da jumpa rumah sewa lom?.. eh aku dapat kolej lah...eh kputusan kolej dah keluo kew?? eh! kolej takut r tak dapat aku.....mcm2 r lg dak ni ckp berkenaan kolej..tak suka2..huhu..

so dgn ini aku mengishtiyarkan(tol ke aku eja ni) bahawa aku tak dapat duk kolej sem dpan..so..duk luo..pemberi sewa lbih sayngkn duit aku yg berkepok2 ni..fuh~Kolej tak syg aku pon..bluek~:P

xde da lgi..nk mkn cgt kt anjung selera pepatih...tak de nk main2 kat padang...n da xde lg da nk bsuh bju gne msin bsuh gne duit syiling..n xde gk lgsung lg nk usha2 awek uitm bila dorang lalu dpn kolej..yeke?? opss..lupakan

So, bermula lah pengembaraan seorang anak muda dalam dunia yang penuh dengan liku2 kehidupan.selamat tinggal kolej sri pilah 1..i will love u forever...sri pilah 1 dihatiku..

aku telah dapat bukti dan xdpt disangkal lg ...bahawa kolej dah xnk tgok muka aku lg..


k...tnx sbb sudi bc

Tuesday, September 27, 2011

Ingatkn diri aku

YA Allah Ya Tuhanku...ko gagahkan la dri aku tuk mentadbir keluarga aku suatu hari nanti dengan penuh keikhlasan tnpa mengharapkan suatu balasan ( kalo nk bg aku trima ) .

Hidupkan lah kasih sayang aku kepada semua ahli keluarga aku..tnpa timbulnya perassan tidak puas hati mahupon dendam yang membara..

Dan gagahkn dr ku tuk mngajak ahli keluargaku bersama-sama tuk beribadat kepada mu Ya Allah..serta menegur keluargaku dengan penuh ketegasan semata-mata untuk beribadat kpd mu Ya Allah.

Kau la yang maha pemurah lg maha bijaksana...Aminn~~

opps..terlebey sudah.lama lgi..juz tuk mengingatkn dr aku...atas perkara yang aku telah aku dgr dan hayati

To someone that i Love before..

Assalamualaikum...

Firstly...tnx 4 da entry that u writes about me..i a m very appreciate it...

saya mengikuti setiap perkembangan yang awak tulis dekat blog...

since awak da tuko email blog awk sy da tak dapat ikut prkmbngan awk...

n bru2 nih...sy terjumpa blog awk dulu sblm awak bg email blogspot awak..

kenangan tetap kenangan..awak sendri yg memaksa dr awk tuk tglkn sy...

firstly...sy mg da btol mnt kt awak..tp awak xhargai saya...walaupon sy thu awak xnk bnda ne terjd..n awak pnh bgtw ade org yg swuh awk putuskn hubungn kita...

klo awak btol2 cyg sy..awak xkn pnh nk mgatakan pd sy yg awak nk ptuskn hubungn kita..n xnk contact sy..so,sy tujukn lgu 2 pada awak...mg liriknya sungguh bermkna...

dalam beberapa bulan..awak hadir dlm idup sy semula..n sy msj n contact awk cm biasa..

but ...one day..tup2..awk ttbe wat keputusan xnk contact sy semula...awak seperti permainkn hubungan percintaan n persahabatan sy pd awk...

tp yg pelik masa yg second..sy pnh berkata yg sy hnya anngp awk dan sy hnyalah kwn..walaupon status sahabat or kwan awk ttp gagahkn dr tuk berkata xnk contact sy lg...sy redha..ape yg awak katakan pd sy..dgn xde ribut atau taufan...tup2..kebabom...putus satu ikatan

awak ni mudah sangat dihasut kew ape..ape...sbb sy ni teruk...tak ley nk jga hubungn persahabatan..sy pon xphm apa dlm pikiran awak ni

ape teruk bebeno kew sy nih..ape teruk sgt klakuan sy wat awak smpi berani mngatakan bg2...sy mcm taley nk terima hakikat ape awk wat pd sy...yg pntg bg sy...hubungn sy dgn semua orang sy akn ikat dgn kuat..walaupon org 2 wat palat ngn sy..

walaupon sy xmsj awk cm dulu...sy ttp wish awak slmt hr ry..tuk mnnjukn sy msih ade hunbungn persahabatan ngn awk...tp awak...sdkt pon xpnh msj sy dulu...nk col lg la susah kn dn hnya meluahkn di blog..so...sy mls nk taip pjg2

sy sedia memaafkn awak...tp parut diaty msih mempunyai kesan..ingt 2..

gud luck 4 ur spm..




Exam

Assalamualaikum...

Exam..exam n exam..tak lari dalam idup manusia yg digelar pelajar...4 kertas sudah lepas..tgl lg 2 kertas lg..iaitu bisnes math n plant biology...Wish me luck...n then cuty sem..selama 6 minggu jeq..xlama...but...aku hnya cuty 3 minggu ...sbb aku ada kursus di Uitm Lendu Melaka..n then,,..ada Jambori pula kat uitm n9..jadi tuan rumah lak 2...so mahsiswa/mahasiswi Uitm seluruh Malaysia akan bertandang beramai2 ke Kuala Pilah contoh dari Uitm Segamat,Lendu,Jengka,Arau,PuncakAlam,Puncak Perdana,Shah Alam,Sri Iskandar n bnyak lagi...Selamat datang!!


Wednesday, September 21, 2011

Mayat di atas kubah hijau Masjid Nabawi


Assalamualaikum ! korang semua tahu tak ade mayat di atas kubah hijau Masjid Nabawi?? aku baru je tahu..tuh pon ayah aku cerita la..tak sempat plak nk tgok dgn mata kepala sendiri

Ok aku cerita la pe2 yang aku tahu pasal kejadian nih...

ada seorang mahluk Allah ni..dia pergi panjat kubah hijau tuh dimana bawahnya memang makam Rasullulah S.A.W..kononnya nak hancurkannya..blm sempat nak hancurkan...kena sambar petir...n then mayatnya terlekat atas kubah dan seolah2 digam dan tak ada sesiapa pon yang mampu bawanya turun.mungkin ni adalah suatu pengajaran bagi semua orang tuk dijadikan iktibar..

aku pon tak geti nak cerita ngn detail..tgok jeq la video nih


thanks sbb sudi baca

Spontan Raya

Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera semua.Apa khabar? sihat? Alhamdulliah...
hmm..perasan tak post aku sebelum2 nih mana ada nk cerita pasal hari raya kan? so hari nih aku nk cerita la pasal hari raya cikit..wah orang lain da berzaman cerita pasl beraya..mkn ketupat la..g beraya dgn family la..bru ary nih kau nk post..argh dulik ape aku..blog aku..
kalo puasa sebulan raya msti r nk sebulan gk..sekarang bru 23 syawal..smpt lagi nak cerita pasal raya kan? kn?

ok...firstly seblm aku balik kg halaman dak2 kolej aku ade wat rancangan tv sempena raya di perantauan..nak tgok? jom check it out~!

Episode pertama...

video tak dapat diuplod atas sebab tertentu

Episode kedua


Episode ketiga


Episode ke empat


Episode ke lima


Episode ke enam


p/s : yang episode ke 6 jgn gelak lebey2 n senyum sekalipon..

k disini aku nak ucap Selamat Hari Raya..Maaf Zahir dan Batin kepada semua umat Islam ..~Peace~

k maceh sebb sudi singgah baca n tonton video..

Tuesday, September 13, 2011

Google translate

Assalamualaikum semua? sihat? eceh..kemain lg baik...hah...post kali ni nk post tentang keajaiban berlaku dalam dunia internet..,,

pernah guna google translate? jgn ckp ngn aku xpnh...kemain lg guna bila nk wat esay bi..ingat aku xtw...

hah...lebey kurang cmni la google translatenya kalo sape tak tahu tu
k2..korang tw x maksud "beatles" dlm bahasa melayu??...tahu? korang tahu ke tak wajib translate knnya ke dlm bm guna google translate..musykil2 bila thu mksudnya..aku yg xpndai bi ke..ke bnda alah ni..hehe

jgn tak buat lak...ajaib ni..

Sunday, September 11, 2011

9/11/2001

Assalamualaikum...sape jeq yg xtw pasal tarikh nih..tarikh yg mengubah segala2nya tentang perpesktif golongan barat terhadap umat Islam. Selepas tarikh ne berlaku je..umat islam dilabel sebagai terrorist maka dalam istilah melayunya adalah "pengganas".

Kepada sesiapa yang msih tak tahu tarikh ni tarikh ape..nih adalah tarikh dimana dua buah kapal terbang telah melanggar bangunan WTC di Amerika Syarikat.Dimana puluhan ribu manusia mati di tempat kejadian.
So adakah benar orang Islam yang melakukannya??.atau memang sengaja dirncang oleh pihak AS sendiri bagi melemahkan umat Islam.

Maka kejadian runtuhnya bangunan Wtc amat pelik. Dimana kapal terbang hanya melanggar bahagian atas bangunan ttapi satu bangunan runtuh habis..seolah2 ada bom yang dipasang pada bahagian bawah bangunan...dan runtuhan itu mengambil masa yang agak singkat.

Kes ini masih belum dapat dijawab sehingga sekarang serta menjadi tanda tanya kepada semua orang.

Wallam ualam..Hanya Allah sahaja yang lebih mengetahui lagi bijaksana.

Friday, August 26, 2011

Aku rinduu

Assalamualaikum W.B.T kepada semua readers yang masih setia singgah n baca entry di blog aku ni . Maka dengan ini kita telah berpuasa selama 27 hari . Lagi beberapa hari jeq nak raya .Ujung minggu sudah tentu aku akan shoping sakan dengan family.hehe..tak sabar rasanya nak raya.

Berbalik pada tajuk.Apa yang aku rindu? rindu seseorang? Tidak , aku sangat rindukan Kota Makah dan Madinah . Aku teringat kembali suasana di sana apabila membaca surat khabar dimana tajuknya tentang 10 malam terakhir Ramadan di masjidil haram. Isi kandungan berita tu adalah tentang keadaan majidil haram yang dipenuhi jemaah bgi mengerjakan umrah dan Qiamulail seperti mmbaca Al-Quran . Lebih2 lg pada 10 malam terakhir Ramadan . Malah jemaah melebihi had kapasiti.
So dengan automatikya aku berasa rindu nak dduk atas bumbung masjidil haram , tawaf , saie , kucup hajarul aswad , sembahyang di hijir ismail , Melawat makam Rasullulah di Madinah serta kubur para sahabt di baqi`. N melwat kubur para shuhada di bukit Uhud. Aku rindu n rindu suasana di Mekah n Madinah. Teringin sangat nak pergi lagi . Insya Allah kalau ada rezeki ak nk g lg

K . Tnx sbb sudi baca.

Saturday, August 20, 2011

10 malam terakhir Ramadan

Assalamualaikum W.B.T . Bersyukur kepada Allah kerana aku masih bernyawa untuk meneruskan entry - entry di bulan Ramadan ni . Tik Tok Tik tok..Sekarang sudah masuk hari yang ke 20 kita berpuasa . yakni 10 malam terakhir Ramadan.So macam mana dengan puasa korang setakat ni? full x?? ada yg xfull ?? ish2...jgn lupa ganti dan jangan bertangguh..terutamanya kaum Hawa . kalau yang Kaum Adam tak puasa . tak tahu la nak kata ape ? tapi kita taley tuduh . maybe kaum Adam menghidap sakit yang teruk. kita tak tahukan.


Sebelum memulakan entry serta hujah2 . mari kita semua hayati hadis dibawah :

Daripada Aisyah r.a. Sesungguhnya Rasulullah SAW telah bersabda: “ Berusahalah untuk mencari Lailatul Qadar pada malam yang ganjil dari sepuluh malam terakhir di bulan Ramadhan.”

Mengikut hadis diatas , Malam lailatul qadar akan jatuh pada malam yang ganjil dari sepuluh malam yang terakhir di bulan Ramadan.So..dalam 10 malam yang terakhir ni.Umat Islam hendaklah berlumba-lumba untuk mencari barakah malam lailatul qadar .Lebih - lebih lagi pada malam yang ganjil.

Apa yang aku tahu malam Lailatul Qadar ialah malam dimana malaikat turun ke ke langit dunia untuk mencari umat Islam yang melakukan amalan - amalan sunat seperti membaca Al - Quran , berzikir , berdoa ,solat sunat terawih kerana sesungguhnya Allah S.W.T akan memberi keampunan bagi mereka yang mengidupkan malam tersebut.
Apa yang aku tahu mengenai malam Lailatul Qadar ni . Malam ni lebih baik daripada 1000 bulan . malam ni doa kita juga dimakbulkan. Malaikat akan turun ke langit dunia untuk mencari umat Islam yang ikhlas melakukan ibadat kerana Allah S.WT. sehingga terbit fajar dan semasa waktu terbit fajar , keadaan bumi sungguh hening dan tidak terlalu panas . dikatakan pada masa itu malaikat sedang naik ke langit.tuk pengetahuan , pada malam lailatul qadar . pokok2 akan sujud ke bumi menunjukkan tunduk hormat kepada kekuasaan Allah S.W.T. Serta sesiapa yang terpilih dan merasai malam Lailatul Qadar dia akan dapat melihat nur yang terang benderang d segenap tempat hingga di segala cerok yg gelap gelita.

Sesungguhnya kita sangat beruntung jika menjumpai malam Lailatul Qadar ni..kerana malam ni doa-doa akan dimakbulkan oleh Allah S.WT . Insya Allah jika kita beristiqamah dalam melakukan ibadat pada bulan ramadan. Nescaya kita akan menjumpainya.

Saya menyeru , agar umat Islam mencari malam yang penuh mulia ini kerana ia adalah malam yang hanya ada pada bulan Ramadan sahaja . Sesungguhnya kita akan rugi jika kita tidak mengambil peluang yang Allah beri pada malam ini kerana ia merupakan malam yang baik dan lebih baik daripada 1000 bulan . Sesungguhnya orang beriman akan menangis apabila ramadan sudah hampir melabuhkan tirainya.

p/s : raya- raya gak.. malam Lailatu Qadar jgn dilupakan

thankz sudi baca


Friday, August 12, 2011

Tiada yang indah selain berbuka dengan keluarga

Assalamualaikum ! sekarang berada di rumah . Baru berkesempatan untuk balik kg sebab minggu ni free..yahoo..dapat berbuka dengan family akhirnya . Berbuka di kg lagi best daripada berbuka kat U . Walaupun berbuka dengan kawan - kawan . tetapi tak leh challenge r berbuka ngn family. dah lah free. kat U sik2 beli kat bazar...pokai la kalo selalu macam ni .

So , memandangkan baru sampai kg dalam pukul 7.45 pm td. tak sempat nak berbuka dengan family . Berbuka dalam bas jeq la . tape sok hari masih ada lagi chance tuk berbuka ngan family . Insya Allah .

Badan pon rasa macam nak demam je ni . Hope tak teruk . Masih boleh gagah kan diri untuk berdiri .

Thanks sb sudi baca

Monday, August 8, 2011

Hari ke 8 puasa

Sahur area kul 5 : 15 am

Bagun pagi gosok gigi gne ubat gigi kodomo lion . Eksyen depan cermin dengan air liuk basi sambil wat muka cute . n then ....warggh da 8 ary puasa . yeah2 da nak raya . agak terover di ctu . Carik makanan yang disimpan .iaitu biskut . wah rangupnya . dilimpahi dengan krim . minum air glup2..dapat msj..arggh..tension...terus tido..solat ?? hah ingt ponteng kew , msti r solat.

pukul 9 . 30 am

mata tetibe celik...hmm da siang upenya . sebab de nur masuk sehingga terkene mata . silau2..arggh...tgok jam . dah kul 9.30 lebih . member sudah siap2 nk g kelas. terkedek2 g toilet mandi..mak ai...sejuknya..macam mandi air terjun...grr...grr...pakai bju . tgok cermin..k ncem cmfirm awek cair..

Pukul 10 .10 am

Tahap kemalasan yg melampau tuk naik tangga . naik lif . n then..terkurung dalam lif... adoiyai..
cne ni...nasib baik kat tingkt satu..tade la gabra..dengan kudrat yg ada..member buka pintu lif dengan penuh kesungguhan..terlepas juga daripada terkurung dengan cewek2..x bernafas i...masuk kelas..ada test..english test...( listening test ) suara x jelas.. so hentam sama dia,,,

Pukul 4 . 30 pm

perut sudah berbunyi,,..bau-bauan masakan dari bazar sudah menusuk ke idung..wahhh...dapnyer...meleleh air liuk..terbayangkan roti john , nasi ayam , kebab , air kelapa , abc , cendol...warghh...xtahan dah ni..sambil menaip entry ni kt blog

Pukul 7 .00 pm ( akan datang )

rasa time ni tgh beli makanan ..hehhe n then berbuka..

Pukul 9 .00 pm ( akan datang )

Agak time ne wat pe yek...hmm..pk2..hah msti lah tgh solat sunat terawih ye tak..hehe..sejuk ibu mengandung...

Pukul 10 and above.. ( akan datang )

Time ne msti tgh wat keje xpon ZzZzZzZ...hehhe...

k maceh sbb sudi baca



Emotional text

Pada pagi ramadan yang hening dan sunyi sepi serta embun yang membasahi bumi.Hanya bertemankan 2 keping biskut . Perasaan yang bergelora di hati . Dengan turun naiknya nafas serta bersabar dengan dugaan di bulan yang penuh keberkatan . Nescaya Allah S.W.T suka kepada orang yang bersabar .

Walaupun dikenakan dugaan yang menimpa2 kerana dik nafsu . Hati yang kental akan terus bersabar dengan karenah walaupun disebabkan dengan satu perkataan sahaja keadaan menjadi kacau bilau sehingga timbul nya perasaan negatif serta kata - kata yang melemahkan semangat . Tetapi aku tetap beruntung kerana hati ini akan sentiasa bersabar walaupun dalam diam . Hati ini menangis dengan tuduhan - tuduhan yang tidak bernas. Hati ni juga sudah berjanji bahawa tidak mahu bermain kata - kata. Cukuplah dengan perkataan yang selalu diucapkan .

Ya Allah , kau kuat kan lah semangat aku agar sentiasa gembira dalam hubungan sesama manusia . Aku seorang hamba yang lemah . Aku sudah cuba sedaya upaya . Sesungguhnya kau lah yang layak dipuji dan dicintai .

Sunday, July 31, 2011

Jadual penuh

Assalamualaikum w.b.t kepada semua readers yang masih mengikuti perkembangan blog ni..
Firtsly , nak minta maaf sebab tak update blog ni selalu kerana sibuk sepanjang hari.
so hari ni..berpeluang nak update post..

Macam biasa lah selalunya hari sabtu dan ahad kt U ni tak ada kelas . so , boleh duk lex dlm bilik ,belajo ,tido , kemas bilik , lepak2 , balik rumah n macam2 lagi boleh buat.

So smlm 30/7 , jadual aku memang agak padat . pagi sampai malam. Pukul 8 pagi sudah kena turun dari kolej sebab aku ada perlawanan futsal . malas nak cerita panjang2 . team aku kalah perlawanan pertama .kalah 3 - 0 . aku tak salahkan kawan aku sebab x defence . cme pihak lawan cukup kuat untuk dikalahkan .

Sebenarnya ada lagi satu game. aku dengan 4 kwan aku lgi ade program tuk dak ladang . kena pergi Paroi . ada hari Peladang , Penternak dan nelayan peringkat N9 ( Mahaa) . kira cam expo lah..so perlawanan lagi satu kitaowang dah suruh kawan lain gantikan.

Dalam pukul 12 tgh hari , dekat sini. hujan sangat lebat n ribut kuat sampai terbang khemah.nasib baik aku dah masuk bilik. Kalau tak , dengan aku2 sekali terbang .

k pas aku ciap2. aku ngn kawan2 gerak r g Paroi naik bas . sampai sana dalam pukul 1.30 ptg. ramai juga pengunjung yang datang . gerai pun bnyak mcam gerai felda , felcra , sime derby , koperasi , risda , fama , mardi . buah - buahan pun bnyak dijual . seperti durian , manggis , jagung .

Sempat juga pergi ke tempat perternakan . Haiwan yang ada seperti ayam , landak , itik , arnab, lembu kedah - kelantan yang agak besar giler . selama nih aku tengok jeq gambo lembu tuh kat buku sains pertanian. sekarang da dpn mata . tapi x snap gmbo lah.

Yang best nya kat gerai JPAm. ada ular besar. ular tedung , ular sawa , ular katam ( kedua terbisa di dunia ) .tuk pengetahuan ular paling berbisa di dunia adalah ular laut..so jgn mandi laut kalau tak nak kene patuk..Pegawai Jpam tuh kuarkan ular tuh tuk bg pengunjung pegang.dak2 ne semua takut2 berani jeq..opss..yang kt tmpt jpam ada ular ni pon aku xsnap gmbo..

K . kitawowng bertolak balik dalam kul 6.30. agak lambat sedikit. sebab dak2 ni ada buat rawatan lintah . time nak balik plk nk wat. td xnk wat..aiyoyo..

K. belah malam pon aku ade program. pkul 9 malam..iaitu forum under pusat islam . tajuknya love is cinta. gampang tak tajuk..kih2..yang aku ingat isi dia..nafsu tuh bermula dari mata n turun ke hati..malas nk cerita pnjang2 nanti borink plak kn..forum tuh abis dalam kul 12 mlm.pastu tido...

k ni gambar time kat mahaa



labu , petola
Maha
Buah pamelo

papaya ,nenas

ni pisang nipah yer


cantik kan chilie nih..gred A

gambar time futsal ngn forum xde..maaf yer..

k maceh sebab sudi bc

Thursday, July 21, 2011

cuti mid sem

Borink!! cuty macam tak cuti...10 hari cuty..1 hari jeq betol2 ada kat rumah...start cuty 15 ary bulan...tp kne g shah Alam sebab akak ada konvo.stay S.Alam sampai 17 arybulan ( ahad)..soknya kne g uitm balik smpai 21 arybulan ( khamis )..ptgnya balik rumah..dapat la stay rumah sehari tuk ary jumaat...ary sabtu belah petang...g balik uitm..sebab ahad de program...cuty mid sem yang membosankan...

so dalam masa 3 ary aku kt uitm time mid sem nih...kitaowg siram batas, baja , merumpai , mandi jeram , main futsal , pastuh balik r...turn dak johor yang selebihnya plak siram batas...

k tuh jeq nk cter...

maceh sbb sudi baca.

Monday, July 18, 2011

Hari konvokesyen aku

Assalamualaikum! pagi - pagi lagi sudah bangun subuh bersiap-siap untuk pergi majlis konvokesyen aku. Bagi para graduate hari ni lah hari yang paling dinantikan termasuk aku. Sampai disana, ramai para graduate bersama-sama dengan keluarga masing-masing datang dengan wajah yang ceria.

Para graduated masuk ke dalam dewan dan dikhendaki duduk di barisan hadapan.manakala ibu bapa di barisan belakang.Ramai yang mengucapkan taniah kepada aku kerana berjaya
menamatkan pengajian.Sungguh sebak pada masa itu.

Akhirnya nama aku dipanggil, dengan penuh segak lagi tampan aku berjalan di atas pentas
menerima sijil yang amat bermakna ditambah lagi aku dianugerahi bintang emas
(The Best Student) wah terharu! air mata ku mengalir,Aku peluk mak ayah aku dan
bersyukur kepada tuhan serta bergembira atas kejayaan yang aku lakukan selama
ini kerana dapat membuahkan hasil.Gembira tak terkata.

Aku juga sempat melihat kawan - kawan seperjuangan gembira atas kejayaan yang diperolehi.
.Taniah juga kepada mereka.

jom tgok gmbo aku masa convo..




opss! x cukup tangan nk pegang hadiah..ramai awek bagi..ehhe


k..sebenarnya bukan aku yang convo..akak aku lah...ni saje2 jeq pakai..muahhahaa..
aku convo lama lagi dalam 3 tahun ...btw..wish me luck...

hah..yg kt gmbar kat bawah ni lah yang convo iaitu my lovely sister .( Khairunnisa ) taniah yer kak..wish you luck! gaji pertama jgn lupa blnja aku..huhu




k..terima kasih sudi baca

Wednesday, July 13, 2011

G uitm Shah Alam

Assalamualaikum semua..? apa khabar ?? sekarang ni aku tengah duk lex2 kt bilik..jam menunjukan pkul 9 pagi...semua org g kelas..pagi ni aku tade kelas...syok wo...leh tido lama2..kelas aku kul 12 tg ary t..mlm de test kimia...jap lg nk stdy pas post cter kat blog nih..

Macam biasa lah..petang2 ade latihan fitness tuk bakal komander...lepas abis latihan tu..komander memaklumkan sesiapa yang nk g wat bantuan pada 10.7 sila jumpa dia..tp 15 0rg je dia nk...sambutan yang sangat hangat..semua bakal komander terus berkerumun dpn komander Ismail nak g..

dia suruh wat 3 barisan berturut2...dia bg command.sesiapa yang masuk belah kanan bersurai...pe lagi..bersurai r dorang...termasuk ngan2 aku sekali bersurai...tinggal yang belah kiri jeq stay...sebab dalam barisan dilarang sama sekali masuk belah kanan...kena belah kiri...

pastuh ade yg terlebey orang tuh...kne la bersurai gak..tinggal yang betol2 15 orang...
kecewa r gk..tak dapt g.hehehe

pastuh dapat inform dari dak2 ne...komander sebenarnya nak ajak tgok perlawanan bola sepak antara uitm vs kolej komuniti Kedah.yang bantuan tuh kencing semata2...ish2...teruk betol...sebab dato sahol jemput komander n9 n uim lain tuk meriahkan lg suasana kt stadium uitm S.Alam..

k..pada waktu tgh hari 10.7..aku tengah siap2 nk study..ttbe de call...

Israffil : Hello ko nak g tak uitm S.Alam

aku : blur

Israffil : ade 2 kosong tmpt duduk.ko nk g tak ?

aku : leh gk..

Israffil : bawak kain pelekat topi n pakai bju uniform tgu kt pusat islam..

aku : ok..

wah...rasa teruja gk...dapt g jalan2..borink la duk uitm jeq..nk gk rasa g jalan2..ahaha.rezeki

k pas berkumpul kt pi..solat zohor,kitaowang bertolak dalam kul 3 petang..sampai uitm S.Alam dalam kul 6 lebih...yang taley belahnya...bas sesat dalam uitm S.Alam xjumpa padang kawad...biasa r...dah lah beso...da nama pon centre kan..

k...dtg2 jeq...dgr taklimat..n kitaowang dijamu dengan kfc...wah...hebad...kaya betol uitm S.Alam ni...bgi kfc....terbaik...lama tak makan kfc..hehehe...pastu solat magrib kat atas jlan raya...kitaowag alas lah tmpt sujud tuh ngn kain pelekat

Tuk pengetahuan korang, perlawanan bola sepak tu berlangsung pada pkul 9 malam...kitaowang masuk stadium pas solat maghrib...tgok upacara pembukaan...dgr dak2 uitm sorak...n game pon start.

Mengikut pandangan aku...pasukan dari uitm lebih banyak menguasai perlawanan.tetapi banyak kesilapan yang dilakukan..contoh mengsia-siakan peluang kat depan gol pihak lawan..rasa kalo aku kt ctu..dah gol dah aku rembat...muhahaha....

perlawanan masih 0-0 hingga ke wisel penamat...tambahan masa lg 30 minit..pon masih 0-0.
n penentuan ditentukan dengan sepakan penalti...

time ne rasa berdebar...macam aku plak nk g sepak..pasukan uitm sepak leh plak bola kne palang..badigol betol...nasib baik penjaga gol pasukan uitm dapt save bola pihak lawan...kalo tak kalah lah...

n resultnya pasukan uitm menang...aku xingat bpe gol mng uitm tuk sepakan penalti..tp yg pasti menang..kalo kalah..sia2 jeq idup dtg jauh2..btw...uitm sentiasa dihatiku...jgn jeles...

ktaowg sampi uitm n9 dlm kul 2 pg...sebelum akhiri cter ni...jom tgok gmbo dlu

p/s : sok de kelas walaupon uitm mng..hampeh..hehe


cbk wanita
time bertolak ke S.Alam







pancaragam
time kemengan pasukan uitm




dengar taklimat

k tuh jeq..terima kasih sebab baca

Monday, July 11, 2011

Perkad kesatria kembara ( pertandingan kawad kaki )

Hye dan assalamualaikum semua...apa khabar? dah lama tak udpate blog..so, aku nak cerita tentang aktiviti aku yang terbaru kat uitm nih...

pada ujung bln 29.6 yang lepas aku ada perkad ( pertndingan kawad kaki ) .unit beruniform aku kat uitm nih adlh kesatria kembara..kiranya unit beruniform aku ni sik g mengembara je la.

semua platun diberi masa selama seminggu lebih tuk wat latihan sebelum bertanding. kt U nih..kitaowg wat latihan bukan waktu petang..tapi waktu mlm...lain beno suasananya..xde la pnat cgt pown..sejuk lg..almklum lah...kt uitm n9 nih dikelilingi ngn bukit bukau...suasananya tenang...best r..tmpt cmni sesuai tuk menuntut ilmu.

tp ade gk cter yg xbestnya time wat latihan...contoh cm dak2 ni tak datang time wat latihan kawad..tuk pengetahuan , komander yg latih platun kitaowg ( Komander Thani ) baik cgt...maybe dia baik cgt.dak2 nih senang r pijak kepala dia..tp dia kecewa ckt r dengan sikap yg ditunjukkan..aku pon kecian gk tgok dia..nasib baik dia orang muo...haha..klo x ngn aku2 sekali xdtg time wat latihan..teruk tol perangai..

k..aku cter pada hari pertandingan..jumlah platun yg telah wat persembahan sebanyak 23 platun...nk tahu platun aku yg keberapa? ce teka? teka r? k teet...platun aku yg ke 21..kitaowang wat persembahan kawad kaki lam kul 4 petang cm2..ada sesi pagi ngn petang..berjanggut tunggu..punya la lama huhu..

k..masa yg dinantikan tuk platun aku telah sampai ...jantung punya r berdegup kencang..dup dap2...berdebar2..takut wat mistake...tuk pengetahuan..kt skola dlu, selalu kawad msti kalah..dak2 ni x smgt tol r nk kawd..menyampah.

k smbung balek cter..time wat kawd kaki dihadapan pegawai yg bertugas ada lah pulak akak komander ni wat mistake.. dak2 belakang2 ni kelam kabut jadinya..knp kelam kabut? sbb komander ni tugas dia jadi penanda..kalo penanda silap..anak2 buah dia silap r nasib baik aku dapt mengcoolkn diri kat ctu..wakakka...k fulstop..keluo baris...

n hasilnya..jeng2..platun aku dapat naib johan..kalah 1 mata jeq ngn johan...btw...platun aku da wat yang terbaik...tak lupa juga kepada komander Thani..taniah kerana dinobatkan sebagai komader terbaik perkad..congratz...mg layak dapat komander terbaik.

tuk pengetahuan korang...aku de aply tuk jadi komander...pasni semua orang paggil aku komander Izzuddin..wakaka..berangan sebentar..k ful stop.sekarang ni tgh sibuk wat latihan komander jeq r..5.30 ptg smpi kul 7 ptg...tiap2 ary..kecuali rabu ngn ahad..nk bgtw gk...skunk ne aku da botak...suwuh uplod pic pala botak? bluek :P mana leh...hahaha

k pasni aku akan post pasal perkembangan kos aku kt ladang n g uitm S.Alam..nantikan

sebelum tuh..tgok r pic yg di snap..mek ckt jeq

k maceh sebab sudi baca

p : s / sebenarnya ada video ktaowg time kawad..tp xdpt2 lg..t kalo da dpt..aku post la yek..tq