BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, July 31, 2011

Jadual penuh

Assalamualaikum w.b.t kepada semua readers yang masih mengikuti perkembangan blog ni..
Firtsly , nak minta maaf sebab tak update blog ni selalu kerana sibuk sepanjang hari.
so hari ni..berpeluang nak update post..

Macam biasa lah selalunya hari sabtu dan ahad kt U ni tak ada kelas . so , boleh duk lex dlm bilik ,belajo ,tido , kemas bilik , lepak2 , balik rumah n macam2 lagi boleh buat.

So smlm 30/7 , jadual aku memang agak padat . pagi sampai malam. Pukul 8 pagi sudah kena turun dari kolej sebab aku ada perlawanan futsal . malas nak cerita panjang2 . team aku kalah perlawanan pertama .kalah 3 - 0 . aku tak salahkan kawan aku sebab x defence . cme pihak lawan cukup kuat untuk dikalahkan .

Sebenarnya ada lagi satu game. aku dengan 4 kwan aku lgi ade program tuk dak ladang . kena pergi Paroi . ada hari Peladang , Penternak dan nelayan peringkat N9 ( Mahaa) . kira cam expo lah..so perlawanan lagi satu kitaowang dah suruh kawan lain gantikan.

Dalam pukul 12 tgh hari , dekat sini. hujan sangat lebat n ribut kuat sampai terbang khemah.nasib baik aku dah masuk bilik. Kalau tak , dengan aku2 sekali terbang .

k pas aku ciap2. aku ngn kawan2 gerak r g Paroi naik bas . sampai sana dalam pukul 1.30 ptg. ramai juga pengunjung yang datang . gerai pun bnyak mcam gerai felda , felcra , sime derby , koperasi , risda , fama , mardi . buah - buahan pun bnyak dijual . seperti durian , manggis , jagung .

Sempat juga pergi ke tempat perternakan . Haiwan yang ada seperti ayam , landak , itik , arnab, lembu kedah - kelantan yang agak besar giler . selama nih aku tengok jeq gambo lembu tuh kat buku sains pertanian. sekarang da dpn mata . tapi x snap gmbo lah.

Yang best nya kat gerai JPAm. ada ular besar. ular tedung , ular sawa , ular katam ( kedua terbisa di dunia ) .tuk pengetahuan ular paling berbisa di dunia adalah ular laut..so jgn mandi laut kalau tak nak kene patuk..Pegawai Jpam tuh kuarkan ular tuh tuk bg pengunjung pegang.dak2 ne semua takut2 berani jeq..opss..yang kt tmpt jpam ada ular ni pon aku xsnap gmbo..

K . kitawowng bertolak balik dalam kul 6.30. agak lambat sedikit. sebab dak2 ni ada buat rawatan lintah . time nak balik plk nk wat. td xnk wat..aiyoyo..

K. belah malam pon aku ade program. pkul 9 malam..iaitu forum under pusat islam . tajuknya love is cinta. gampang tak tajuk..kih2..yang aku ingat isi dia..nafsu tuh bermula dari mata n turun ke hati..malas nk cerita pnjang2 nanti borink plak kn..forum tuh abis dalam kul 12 mlm.pastu tido...

k ni gambar time kat mahaa



labu , petola
Maha
Buah pamelo

papaya ,nenas

ni pisang nipah yer


cantik kan chilie nih..gred A

gambar time futsal ngn forum xde..maaf yer..

k maceh sebab sudi bc

Thursday, July 21, 2011

cuti mid sem

Borink!! cuty macam tak cuti...10 hari cuty..1 hari jeq betol2 ada kat rumah...start cuty 15 ary bulan...tp kne g shah Alam sebab akak ada konvo.stay S.Alam sampai 17 arybulan ( ahad)..soknya kne g uitm balik smpai 21 arybulan ( khamis )..ptgnya balik rumah..dapat la stay rumah sehari tuk ary jumaat...ary sabtu belah petang...g balik uitm..sebab ahad de program...cuty mid sem yang membosankan...

so dalam masa 3 ary aku kt uitm time mid sem nih...kitaowg siram batas, baja , merumpai , mandi jeram , main futsal , pastuh balik r...turn dak johor yang selebihnya plak siram batas...

k tuh jeq nk cter...

maceh sbb sudi baca.

Monday, July 18, 2011

Hari konvokesyen aku

Assalamualaikum! pagi - pagi lagi sudah bangun subuh bersiap-siap untuk pergi majlis konvokesyen aku. Bagi para graduate hari ni lah hari yang paling dinantikan termasuk aku. Sampai disana, ramai para graduate bersama-sama dengan keluarga masing-masing datang dengan wajah yang ceria.

Para graduated masuk ke dalam dewan dan dikhendaki duduk di barisan hadapan.manakala ibu bapa di barisan belakang.Ramai yang mengucapkan taniah kepada aku kerana berjaya
menamatkan pengajian.Sungguh sebak pada masa itu.

Akhirnya nama aku dipanggil, dengan penuh segak lagi tampan aku berjalan di atas pentas
menerima sijil yang amat bermakna ditambah lagi aku dianugerahi bintang emas
(The Best Student) wah terharu! air mata ku mengalir,Aku peluk mak ayah aku dan
bersyukur kepada tuhan serta bergembira atas kejayaan yang aku lakukan selama
ini kerana dapat membuahkan hasil.Gembira tak terkata.

Aku juga sempat melihat kawan - kawan seperjuangan gembira atas kejayaan yang diperolehi.
.Taniah juga kepada mereka.

jom tgok gmbo aku masa convo..




opss! x cukup tangan nk pegang hadiah..ramai awek bagi..ehhe


k..sebenarnya bukan aku yang convo..akak aku lah...ni saje2 jeq pakai..muahhahaa..
aku convo lama lagi dalam 3 tahun ...btw..wish me luck...

hah..yg kt gmbar kat bawah ni lah yang convo iaitu my lovely sister .( Khairunnisa ) taniah yer kak..wish you luck! gaji pertama jgn lupa blnja aku..huhu




k..terima kasih sudi baca

Wednesday, July 13, 2011

G uitm Shah Alam

Assalamualaikum semua..? apa khabar ?? sekarang ni aku tengah duk lex2 kt bilik..jam menunjukan pkul 9 pagi...semua org g kelas..pagi ni aku tade kelas...syok wo...leh tido lama2..kelas aku kul 12 tg ary t..mlm de test kimia...jap lg nk stdy pas post cter kat blog nih..

Macam biasa lah..petang2 ade latihan fitness tuk bakal komander...lepas abis latihan tu..komander memaklumkan sesiapa yang nk g wat bantuan pada 10.7 sila jumpa dia..tp 15 0rg je dia nk...sambutan yang sangat hangat..semua bakal komander terus berkerumun dpn komander Ismail nak g..

dia suruh wat 3 barisan berturut2...dia bg command.sesiapa yang masuk belah kanan bersurai...pe lagi..bersurai r dorang...termasuk ngan2 aku sekali bersurai...tinggal yang belah kiri jeq stay...sebab dalam barisan dilarang sama sekali masuk belah kanan...kena belah kiri...

pastuh ade yg terlebey orang tuh...kne la bersurai gak..tinggal yang betol2 15 orang...
kecewa r gk..tak dapt g.hehehe

pastuh dapat inform dari dak2 ne...komander sebenarnya nak ajak tgok perlawanan bola sepak antara uitm vs kolej komuniti Kedah.yang bantuan tuh kencing semata2...ish2...teruk betol...sebab dato sahol jemput komander n9 n uim lain tuk meriahkan lg suasana kt stadium uitm S.Alam..

k..pada waktu tgh hari 10.7..aku tengah siap2 nk study..ttbe de call...

Israffil : Hello ko nak g tak uitm S.Alam

aku : blur

Israffil : ade 2 kosong tmpt duduk.ko nk g tak ?

aku : leh gk..

Israffil : bawak kain pelekat topi n pakai bju uniform tgu kt pusat islam..

aku : ok..

wah...rasa teruja gk...dapt g jalan2..borink la duk uitm jeq..nk gk rasa g jalan2..ahaha.rezeki

k pas berkumpul kt pi..solat zohor,kitaowang bertolak dalam kul 3 petang..sampai uitm S.Alam dalam kul 6 lebih...yang taley belahnya...bas sesat dalam uitm S.Alam xjumpa padang kawad...biasa r...dah lah beso...da nama pon centre kan..

k...dtg2 jeq...dgr taklimat..n kitaowang dijamu dengan kfc...wah...hebad...kaya betol uitm S.Alam ni...bgi kfc....terbaik...lama tak makan kfc..hehehe...pastu solat magrib kat atas jlan raya...kitaowag alas lah tmpt sujud tuh ngn kain pelekat

Tuk pengetahuan korang, perlawanan bola sepak tu berlangsung pada pkul 9 malam...kitaowang masuk stadium pas solat maghrib...tgok upacara pembukaan...dgr dak2 uitm sorak...n game pon start.

Mengikut pandangan aku...pasukan dari uitm lebih banyak menguasai perlawanan.tetapi banyak kesilapan yang dilakukan..contoh mengsia-siakan peluang kat depan gol pihak lawan..rasa kalo aku kt ctu..dah gol dah aku rembat...muhahaha....

perlawanan masih 0-0 hingga ke wisel penamat...tambahan masa lg 30 minit..pon masih 0-0.
n penentuan ditentukan dengan sepakan penalti...

time ne rasa berdebar...macam aku plak nk g sepak..pasukan uitm sepak leh plak bola kne palang..badigol betol...nasib baik penjaga gol pasukan uitm dapt save bola pihak lawan...kalo tak kalah lah...

n resultnya pasukan uitm menang...aku xingat bpe gol mng uitm tuk sepakan penalti..tp yg pasti menang..kalo kalah..sia2 jeq idup dtg jauh2..btw...uitm sentiasa dihatiku...jgn jeles...

ktaowg sampi uitm n9 dlm kul 2 pg...sebelum akhiri cter ni...jom tgok gmbo dlu

p/s : sok de kelas walaupon uitm mng..hampeh..hehe


cbk wanita
time bertolak ke S.Alam







pancaragam
time kemengan pasukan uitm




dengar taklimat

k tuh jeq..terima kasih sebab baca

Monday, July 11, 2011

Perkad kesatria kembara ( pertandingan kawad kaki )

Hye dan assalamualaikum semua...apa khabar? dah lama tak udpate blog..so, aku nak cerita tentang aktiviti aku yang terbaru kat uitm nih...

pada ujung bln 29.6 yang lepas aku ada perkad ( pertndingan kawad kaki ) .unit beruniform aku kat uitm nih adlh kesatria kembara..kiranya unit beruniform aku ni sik g mengembara je la.

semua platun diberi masa selama seminggu lebih tuk wat latihan sebelum bertanding. kt U nih..kitaowg wat latihan bukan waktu petang..tapi waktu mlm...lain beno suasananya..xde la pnat cgt pown..sejuk lg..almklum lah...kt uitm n9 nih dikelilingi ngn bukit bukau...suasananya tenang...best r..tmpt cmni sesuai tuk menuntut ilmu.

tp ade gk cter yg xbestnya time wat latihan...contoh cm dak2 ni tak datang time wat latihan kawad..tuk pengetahuan , komander yg latih platun kitaowg ( Komander Thani ) baik cgt...maybe dia baik cgt.dak2 nih senang r pijak kepala dia..tp dia kecewa ckt r dengan sikap yg ditunjukkan..aku pon kecian gk tgok dia..nasib baik dia orang muo...haha..klo x ngn aku2 sekali xdtg time wat latihan..teruk tol perangai..

k..aku cter pada hari pertandingan..jumlah platun yg telah wat persembahan sebanyak 23 platun...nk tahu platun aku yg keberapa? ce teka? teka r? k teet...platun aku yg ke 21..kitaowang wat persembahan kawad kaki lam kul 4 petang cm2..ada sesi pagi ngn petang..berjanggut tunggu..punya la lama huhu..

k..masa yg dinantikan tuk platun aku telah sampai ...jantung punya r berdegup kencang..dup dap2...berdebar2..takut wat mistake...tuk pengetahuan..kt skola dlu, selalu kawad msti kalah..dak2 ni x smgt tol r nk kawd..menyampah.

k smbung balek cter..time wat kawd kaki dihadapan pegawai yg bertugas ada lah pulak akak komander ni wat mistake.. dak2 belakang2 ni kelam kabut jadinya..knp kelam kabut? sbb komander ni tugas dia jadi penanda..kalo penanda silap..anak2 buah dia silap r nasib baik aku dapt mengcoolkn diri kat ctu..wakakka...k fulstop..keluo baris...

n hasilnya..jeng2..platun aku dapat naib johan..kalah 1 mata jeq ngn johan...btw...platun aku da wat yang terbaik...tak lupa juga kepada komander Thani..taniah kerana dinobatkan sebagai komader terbaik perkad..congratz...mg layak dapat komander terbaik.

tuk pengetahuan korang...aku de aply tuk jadi komander...pasni semua orang paggil aku komander Izzuddin..wakaka..berangan sebentar..k ful stop.sekarang ni tgh sibuk wat latihan komander jeq r..5.30 ptg smpi kul 7 ptg...tiap2 ary..kecuali rabu ngn ahad..nk bgtw gk...skunk ne aku da botak...suwuh uplod pic pala botak? bluek :P mana leh...hahaha

k pasni aku akan post pasal perkembangan kos aku kt ladang n g uitm S.Alam..nantikan

sebelum tuh..tgok r pic yg di snap..mek ckt jeq

k maceh sebab sudi baca

p : s / sebenarnya ada video ktaowg time kawad..tp xdpt2 lg..t kalo da dpt..aku post la yek..tq