BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, July 21, 2012

Hari sebelum Ramadhan bermula

 Asslamualaikum w.b.t kepada semua warga blogger dan stalker. Hari ini sudah memasuki bulan yang sangat mulia.iaitu bulan yang sangat dinantikan oleh orang islam iaitu bulan ramadhan yang penuh berkatnya dan mempunyai satu malam iaitu malam lailatul qadar.

 Hari ini aku sempat untuk mengonlinekan diri untuk mengepostkan cerita aku kat blog ni..sebab aku dah jarang online da skrg..lebih2 lagi keadaan internet yang xbpe nak laju sangat..

 so macam biasa semalam kan hari jumaat..kos aku wajib turun ke ladang..semalam kene turun dalam pukul lima pagi..ape akitivitnya? kami kena kejut budak-budak kos lain yang sedang tido nyenyak di blog masing..kami jerit la sekuat hati kat luar..(bangun sahur)!sampai diorang bukak lampu..padahal belum masuk bulan ramadhan..

   lepas tuh..masa kat ladang..tak buat kerja apa pon..supervisor pon tak tahu nak bagi keja apa kat kami..dia bg la sedikit sebanyak ilmu di ladang...tapi malangnya...ada kawan terlibas kaki dia dengan parang..terus kena jahit dua jahitan..itu lah lain kali berhati-hati...so kesimpulannya..masa kat ladang banyak mengulor je lebih..dtg makan balik..best x?

  then...balik ladang..solat jumaat...petang tu ada kelas pulak..ingatkan baru nak balik awal sedikit..tetapi sebab kelas kan..so kena la datang..so dalam kul 5 pm tu bertolak balik dr kuala pilah ke seremban..sampai seremban dalam pukul 6 pm..tengok tiket untuk balik ke muar sudah sold out..terpaksa la beli tiket melaka.pukul 6.45 pm..bas pula sampai lambat.sampai dalam pukul 7..n then gerak dalam pukul 7.15 pm pm..sampai melaka sentral dalam pukul 8.45 malam.tengok semua tiket da abis jual..bas domestik ke muar pula takde.last pon pukul 7 malam..coll kawan..dia cakap dia bleh hantar aku ke Muar..tgu dalam setengah jam.dalam pukul 10 lebih dia sampai melaka Central. n then sampai Muar..kawan aku ajak aku makan dekat kfc..aku pon on je..sebab tak makan lg..

k tuh je la cerita aku sehari sebelum ramadhan..bye