BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, September 29, 2011

Penempatan kolej

Din kau dapat tak kolej...?? Din kau da jumpa rumah sewa lom?.. eh aku dapat kolej lah...eh kputusan kolej dah keluo kew?? eh! kolej takut r tak dapat aku.....mcm2 r lg dak ni ckp berkenaan kolej..tak suka2..huhu..

so dgn ini aku mengishtiyarkan(tol ke aku eja ni) bahawa aku tak dapat duk kolej sem dpan..so..duk luo..pemberi sewa lbih sayngkn duit aku yg berkepok2 ni..fuh~Kolej tak syg aku pon..bluek~:P

xde da lgi..nk mkn cgt kt anjung selera pepatih...tak de nk main2 kat padang...n da xde lg da nk bsuh bju gne msin bsuh gne duit syiling..n xde gk lgsung lg nk usha2 awek uitm bila dorang lalu dpn kolej..yeke?? opss..lupakan

So, bermula lah pengembaraan seorang anak muda dalam dunia yang penuh dengan liku2 kehidupan.selamat tinggal kolej sri pilah 1..i will love u forever...sri pilah 1 dihatiku..

aku telah dapat bukti dan xdpt disangkal lg ...bahawa kolej dah xnk tgok muka aku lg..


k...tnx sbb sudi bc

Tuesday, September 27, 2011

Ingatkn diri aku

YA Allah Ya Tuhanku...ko gagahkan la dri aku tuk mentadbir keluarga aku suatu hari nanti dengan penuh keikhlasan tnpa mengharapkan suatu balasan ( kalo nk bg aku trima ) .

Hidupkan lah kasih sayang aku kepada semua ahli keluarga aku..tnpa timbulnya perassan tidak puas hati mahupon dendam yang membara..

Dan gagahkn dr ku tuk mngajak ahli keluargaku bersama-sama tuk beribadat kepada mu Ya Allah..serta menegur keluargaku dengan penuh ketegasan semata-mata untuk beribadat kpd mu Ya Allah.

Kau la yang maha pemurah lg maha bijaksana...Aminn~~

opps..terlebey sudah.lama lgi..juz tuk mengingatkn dr aku...atas perkara yang aku telah aku dgr dan hayati

To someone that i Love before..

Assalamualaikum...

Firstly...tnx 4 da entry that u writes about me..i a m very appreciate it...

saya mengikuti setiap perkembangan yang awak tulis dekat blog...

since awak da tuko email blog awk sy da tak dapat ikut prkmbngan awk...

n bru2 nih...sy terjumpa blog awk dulu sblm awak bg email blogspot awak..

kenangan tetap kenangan..awak sendri yg memaksa dr awk tuk tglkn sy...

firstly...sy mg da btol mnt kt awak..tp awak xhargai saya...walaupon sy thu awak xnk bnda ne terjd..n awak pnh bgtw ade org yg swuh awk putuskn hubungn kita...

klo awak btol2 cyg sy..awak xkn pnh nk mgatakan pd sy yg awak nk ptuskn hubungn kita..n xnk contact sy..so,sy tujukn lgu 2 pada awak...mg liriknya sungguh bermkna...

dalam beberapa bulan..awak hadir dlm idup sy semula..n sy msj n contact awk cm biasa..

but ...one day..tup2..awk ttbe wat keputusan xnk contact sy semula...awak seperti permainkn hubungan percintaan n persahabatan sy pd awk...

tp yg pelik masa yg second..sy pnh berkata yg sy hnya anngp awk dan sy hnyalah kwn..walaupon status sahabat or kwan awk ttp gagahkn dr tuk berkata xnk contact sy lg...sy redha..ape yg awak katakan pd sy..dgn xde ribut atau taufan...tup2..kebabom...putus satu ikatan

awak ni mudah sangat dihasut kew ape..ape...sbb sy ni teruk...tak ley nk jga hubungn persahabatan..sy pon xphm apa dlm pikiran awak ni

ape teruk bebeno kew sy nih..ape teruk sgt klakuan sy wat awak smpi berani mngatakan bg2...sy mcm taley nk terima hakikat ape awk wat pd sy...yg pntg bg sy...hubungn sy dgn semua orang sy akn ikat dgn kuat..walaupon org 2 wat palat ngn sy..

walaupon sy xmsj awk cm dulu...sy ttp wish awak slmt hr ry..tuk mnnjukn sy msih ade hunbungn persahabatan ngn awk...tp awak...sdkt pon xpnh msj sy dulu...nk col lg la susah kn dn hnya meluahkn di blog..so...sy mls nk taip pjg2

sy sedia memaafkn awak...tp parut diaty msih mempunyai kesan..ingt 2..

gud luck 4 ur spm..




Exam

Assalamualaikum...

Exam..exam n exam..tak lari dalam idup manusia yg digelar pelajar...4 kertas sudah lepas..tgl lg 2 kertas lg..iaitu bisnes math n plant biology...Wish me luck...n then cuty sem..selama 6 minggu jeq..xlama...but...aku hnya cuty 3 minggu ...sbb aku ada kursus di Uitm Lendu Melaka..n then,,..ada Jambori pula kat uitm n9..jadi tuan rumah lak 2...so mahsiswa/mahasiswi Uitm seluruh Malaysia akan bertandang beramai2 ke Kuala Pilah contoh dari Uitm Segamat,Lendu,Jengka,Arau,PuncakAlam,Puncak Perdana,Shah Alam,Sri Iskandar n bnyak lagi...Selamat datang!!


Wednesday, September 21, 2011

Mayat di atas kubah hijau Masjid Nabawi


Assalamualaikum ! korang semua tahu tak ade mayat di atas kubah hijau Masjid Nabawi?? aku baru je tahu..tuh pon ayah aku cerita la..tak sempat plak nk tgok dgn mata kepala sendiri

Ok aku cerita la pe2 yang aku tahu pasal kejadian nih...

ada seorang mahluk Allah ni..dia pergi panjat kubah hijau tuh dimana bawahnya memang makam Rasullulah S.A.W..kononnya nak hancurkannya..blm sempat nak hancurkan...kena sambar petir...n then mayatnya terlekat atas kubah dan seolah2 digam dan tak ada sesiapa pon yang mampu bawanya turun.mungkin ni adalah suatu pengajaran bagi semua orang tuk dijadikan iktibar..

aku pon tak geti nak cerita ngn detail..tgok jeq la video nih


thanks sbb sudi baca

Spontan Raya

Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera semua.Apa khabar? sihat? Alhamdulliah...
hmm..perasan tak post aku sebelum2 nih mana ada nk cerita pasal hari raya kan? so hari nih aku nk cerita la pasal hari raya cikit..wah orang lain da berzaman cerita pasl beraya..mkn ketupat la..g beraya dgn family la..bru ary nih kau nk post..argh dulik ape aku..blog aku..
kalo puasa sebulan raya msti r nk sebulan gk..sekarang bru 23 syawal..smpt lagi nak cerita pasal raya kan? kn?

ok...firstly seblm aku balik kg halaman dak2 kolej aku ade wat rancangan tv sempena raya di perantauan..nak tgok? jom check it out~!

Episode pertama...

video tak dapat diuplod atas sebab tertentu

Episode kedua


Episode ketiga


Episode ke empat


Episode ke lima


Episode ke enam


p/s : yang episode ke 6 jgn gelak lebey2 n senyum sekalipon..

k disini aku nak ucap Selamat Hari Raya..Maaf Zahir dan Batin kepada semua umat Islam ..~Peace~

k maceh sebb sudi singgah baca n tonton video..

Tuesday, September 13, 2011

Google translate

Assalamualaikum semua? sihat? eceh..kemain lg baik...hah...post kali ni nk post tentang keajaiban berlaku dalam dunia internet..,,

pernah guna google translate? jgn ckp ngn aku xpnh...kemain lg guna bila nk wat esay bi..ingat aku xtw...

hah...lebey kurang cmni la google translatenya kalo sape tak tahu tu
k2..korang tw x maksud "beatles" dlm bahasa melayu??...tahu? korang tahu ke tak wajib translate knnya ke dlm bm guna google translate..musykil2 bila thu mksudnya..aku yg xpndai bi ke..ke bnda alah ni..hehe

jgn tak buat lak...ajaib ni..

Sunday, September 11, 2011

9/11/2001

Assalamualaikum...sape jeq yg xtw pasal tarikh nih..tarikh yg mengubah segala2nya tentang perpesktif golongan barat terhadap umat Islam. Selepas tarikh ne berlaku je..umat islam dilabel sebagai terrorist maka dalam istilah melayunya adalah "pengganas".

Kepada sesiapa yang msih tak tahu tarikh ni tarikh ape..nih adalah tarikh dimana dua buah kapal terbang telah melanggar bangunan WTC di Amerika Syarikat.Dimana puluhan ribu manusia mati di tempat kejadian.
So adakah benar orang Islam yang melakukannya??.atau memang sengaja dirncang oleh pihak AS sendiri bagi melemahkan umat Islam.

Maka kejadian runtuhnya bangunan Wtc amat pelik. Dimana kapal terbang hanya melanggar bahagian atas bangunan ttapi satu bangunan runtuh habis..seolah2 ada bom yang dipasang pada bahagian bawah bangunan...dan runtuhan itu mengambil masa yang agak singkat.

Kes ini masih belum dapat dijawab sehingga sekarang serta menjadi tanda tanya kepada semua orang.

Wallam ualam..Hanya Allah sahaja yang lebih mengetahui lagi bijaksana.