BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, February 10, 2011

tips jaga helmet...


peh...sekarang ni..golongan muda suka sangat mencuri helmet orang lain.helmet yang selalu mereka curi adalah seperti arc,ms88,pape jeq la asalkan nampak mahal dan berkualiti......tak tahu lah diorang nak buat apa dengan helmet tuh..nk frem kot.lebih-lebih lagi pada member aku..curik helmet aku.kata nak pinjam.tapi sampai sekarang tak pulang-pulang.sabar aje la,,

,selalunya kalo aku keluar dengan member2.l..firstly mereka buat mesti lock helmet tuh kat tempat sit motosikal.selamat sdkt..almaklum lah.sekarang ni banyak kes curik helmet..kang ada pulak yang balik dengan kepala besi..sebab tak de helmet.kalo kena tahan dengan polis terpaksalah cakap macam ni "bang/pakcik/cik.. helmet kene curik " dengan menunjukkan muka baby face..kalo nasib korang baik,dapat la lepas.kalo talk baik.kena saman la jawabnya.

so aku nak bagi tips bagaimana nak helmet korang tak kena curik..meh kita layan sama-sama tips ni :

yang ne helmet starwars..boleh jugak nak pakai helmet ne time tunggang moto..kompem awek semua tengok.


Tips..

1. lekatkan setiker kat helmet "saya banyak kutu..ruang legar kepala saya dah tak dapat menampung kepesatan kutu saya..sila amik helmet ni"

2. tulis kat helmet "ingin kepala berbau sampah seperti saya??cubalah helmet ni..pasti hau hau"

3. kalerkan helmet ala-ala buah-buahan tempatan..macam moktan ka..cempedak diluar pagar ka..mesti mat rembat malu nak pakai helmet ni..(tuan seniri pun malu nak ngaku hemet sendiri)

4. letak tanda harga yang paling murah yang mana penghuni bermangkuk atas jejantas pun mampu nak memilikinya..2 3 kupang ka..sertakan dengan alamat atau peta kedai sekali

5. tulis perkatan "ini alatan dapur.bukan helmet"..harap2 mat rembat tertipu dan berfikir takkanlah aku nak pakai mangkok takpun periuk kat kepala..hehe


amcam..berguna kan??try la..





1 comment:

dean said...

huhuhu...test :t: