BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, July 31, 2011

Jadual penuh

Assalamualaikum w.b.t kepada semua readers yang masih mengikuti perkembangan blog ni..
Firtsly , nak minta maaf sebab tak update blog ni selalu kerana sibuk sepanjang hari.
so hari ni..berpeluang nak update post..

Macam biasa lah selalunya hari sabtu dan ahad kt U ni tak ada kelas . so , boleh duk lex dlm bilik ,belajo ,tido , kemas bilik , lepak2 , balik rumah n macam2 lagi boleh buat.

So smlm 30/7 , jadual aku memang agak padat . pagi sampai malam. Pukul 8 pagi sudah kena turun dari kolej sebab aku ada perlawanan futsal . malas nak cerita panjang2 . team aku kalah perlawanan pertama .kalah 3 - 0 . aku tak salahkan kawan aku sebab x defence . cme pihak lawan cukup kuat untuk dikalahkan .

Sebenarnya ada lagi satu game. aku dengan 4 kwan aku lgi ade program tuk dak ladang . kena pergi Paroi . ada hari Peladang , Penternak dan nelayan peringkat N9 ( Mahaa) . kira cam expo lah..so perlawanan lagi satu kitaowang dah suruh kawan lain gantikan.

Dalam pukul 12 tgh hari , dekat sini. hujan sangat lebat n ribut kuat sampai terbang khemah.nasib baik aku dah masuk bilik. Kalau tak , dengan aku2 sekali terbang .

k pas aku ciap2. aku ngn kawan2 gerak r g Paroi naik bas . sampai sana dalam pukul 1.30 ptg. ramai juga pengunjung yang datang . gerai pun bnyak mcam gerai felda , felcra , sime derby , koperasi , risda , fama , mardi . buah - buahan pun bnyak dijual . seperti durian , manggis , jagung .

Sempat juga pergi ke tempat perternakan . Haiwan yang ada seperti ayam , landak , itik , arnab, lembu kedah - kelantan yang agak besar giler . selama nih aku tengok jeq gambo lembu tuh kat buku sains pertanian. sekarang da dpn mata . tapi x snap gmbo lah.

Yang best nya kat gerai JPAm. ada ular besar. ular tedung , ular sawa , ular katam ( kedua terbisa di dunia ) .tuk pengetahuan ular paling berbisa di dunia adalah ular laut..so jgn mandi laut kalau tak nak kene patuk..Pegawai Jpam tuh kuarkan ular tuh tuk bg pengunjung pegang.dak2 ne semua takut2 berani jeq..opss..yang kt tmpt jpam ada ular ni pon aku xsnap gmbo..

K . kitawowng bertolak balik dalam kul 6.30. agak lambat sedikit. sebab dak2 ni ada buat rawatan lintah . time nak balik plk nk wat. td xnk wat..aiyoyo..

K. belah malam pon aku ade program. pkul 9 malam..iaitu forum under pusat islam . tajuknya love is cinta. gampang tak tajuk..kih2..yang aku ingat isi dia..nafsu tuh bermula dari mata n turun ke hati..malas nk cerita pnjang2 nanti borink plak kn..forum tuh abis dalam kul 12 mlm.pastu tido...

k ni gambar time kat mahaa



labu , petola
Maha
Buah pamelo

papaya ,nenas

ni pisang nipah yer


cantik kan chilie nih..gred A

gambar time futsal ngn forum xde..maaf yer..

k maceh sebab sudi bc

2 comments:

Al-Wardah said...

biasa2kn la jd org yg sbuk sblm tbe msnya...btw msti seronok gi pameran maha ya..

dean said...

ye...mstilah sero nok..dpt ilmu bru