BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, August 26, 2011

Aku rinduu

Assalamualaikum W.B.T kepada semua readers yang masih setia singgah n baca entry di blog aku ni . Maka dengan ini kita telah berpuasa selama 27 hari . Lagi beberapa hari jeq nak raya .Ujung minggu sudah tentu aku akan shoping sakan dengan family.hehe..tak sabar rasanya nak raya.

Berbalik pada tajuk.Apa yang aku rindu? rindu seseorang? Tidak , aku sangat rindukan Kota Makah dan Madinah . Aku teringat kembali suasana di sana apabila membaca surat khabar dimana tajuknya tentang 10 malam terakhir Ramadan di masjidil haram. Isi kandungan berita tu adalah tentang keadaan majidil haram yang dipenuhi jemaah bgi mengerjakan umrah dan Qiamulail seperti mmbaca Al-Quran . Lebih2 lg pada 10 malam terakhir Ramadan . Malah jemaah melebihi had kapasiti.
So dengan automatikya aku berasa rindu nak dduk atas bumbung masjidil haram , tawaf , saie , kucup hajarul aswad , sembahyang di hijir ismail , Melawat makam Rasullulah di Madinah serta kubur para sahabt di baqi`. N melwat kubur para shuhada di bukit Uhud. Aku rindu n rindu suasana di Mekah n Madinah. Teringin sangat nak pergi lagi . Insya Allah kalau ada rezeki ak nk g lg

K . Tnx sbb sudi baca.

No comments: