BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 1, 2011

Jambori tahunan komander kesatria


Assalamualaikum w.b.t semua..semalam aku da kata kan bulan 10 aku de 2 event besar..aku da cerita pasal Libk so..aku nk cerita pengalaman aku tentang jambori pulak..

Tuk pengetahuan Jambori siri ke 7 ni diadakan di Uitm Kuala Pilah N9 pada 26-30 oktober yakni Uitm aku lah..so.lepas libk jeq aku kena setelkan jambori pulak..sbb tuan rumah la katakan...

Tuk pengetahuan gak.. semua komander kesatria yang terpilih dr uitm seluruh Malaysia akan bertandang ke tempat aku..kira tolak cmpur tambah..dlm 800 orang akan datang..ramai kn?
so, aku ditugas kan jadi urusetia jeq..tak jadi peserta..tade rezeki nk jadi peserta..maybe time jambori ke 8 di sabah aku akan jd peserta...insya Allah...

Macam biasa la...kalo da jd urusetia ni...bnyak beban yang harus dipikul..aku jadi urusetia (TTk, Kebajikan dan keselamatan) semua tugas aku nk bolot...tamak2...

tuk pengetahuan gak..uitm sabah, chendering , perlis,kelantan dah sampai awal sebelum Jambori. sebab uitm dorang jauh la katakan..so normal la 2...

sebelum jambori aku da mula bertugas..pergi uitm Melaka..tuk amek bantal sbnyak 800 buah,,lori da lah kecik..terpaksa la..sumbat2 jeq bntal 2 dalam lori..n akibatnya..1 bantal tercicir atas jaln raya..hmm...agaknya sape la yang pakai bntal tercicir 2..malang sungguh.
So hari first jambori...aku ditugaskan tuk setelkan penempatan dak2 dari uitm lain...sampai ke malam kitaorang tak terpksa menyambut kedatangan dorang walaupun hujan lebat...cm vip kan..hehe..walaupon keadaan kelam kabut sedikit..urusetia yang bertugas berjaya mengatasi masalah yang berlaku..seperti kekurangan bantal..akhirnya...uitm last yang smpai dlm pukul 8 mlm (xnk gtw uitm mne.).kah2...so..boleh la lex jap..

Hari kedua acaranya adalah kawad kaki jambori dan raptai tuk perasmian..kawad kaki aku tak handle so..tido dlm bilik la pagi 2..tup2 dgr ptg tuh..uitm aku dpt no 2...congrate...Uitm yang menang kawad kaki Jambori adalah no 1. UITM JOHOR , no 2. UITM N9 , no 3. UITM Dungun. Uitm n9 agak kecewa sdkt sbb tak dapat pertahankan kejuaraan kawad kaki..tape next year kita amek blek no 1 tuh..

Kalo time raptai perasmian pula..aku ditugas jaga bahagian pertolongan cemas jap..amek kau..dak pengsan..kelam kabut aku nak sambut..ceh..jd hero jap...taley cte pjg2 t bangga plk.n totally setiap ptg hujan..amatlah lebat..angin kuat..n seorang kakitangan cedera sbb motor parachute beliau terhempas jatuh ke tanah atsa sebb angin kuat..nsib x luka teruk...tuk pengetahuan motor parachute ni akan ditunjukkan semasa perasmian jambori nanti..

k..keesokan pagi pulak aku kne handle tuk dak pandu arah pulak ( orintering ) so lepas subuh aku da de dlm hutan dah...dr pkul 7 smpi kul 1 aku kne de dlm hutan..aku kne jaga check point 9...cp pling jauh ckaly..dlm 15 kampus yang ada..5 jeq smpai cp aku..yang lain mne? sesat la 2 agaknya..walalupon dalam keadaan cuaca panas mengantuk n kene sengat..aku sudi menanti kedatangan dorang ke tempat aku..hehe...so keputusan orietering NO 1. UITM SABAH. N0 2. UITM PUNCAK ALAM & PERDANA N0 3. UITM MELAKA..

Belah petang nya pulak aku ditugaskan jadi runner..tuk event EOQ ( Extreme outdoor quest) event ni melibatkan peserta larian dan berbasikal..so aku runner..aku naik motosikal la..jaga lalu lintas..especially tuk dak berbasikal...n petang tuh hujan lebat...sampai pokok tumbang nasib bek aku sempat mengelak..k tipu..aku xde masa 2..tgok2 pokok da tumbang..so bdn basah kuyup..khemah juga terbang..betapa kuatnya angin masa tuh.so keputusan EOQ adalah no 1 . UITM PAHANG N0 2. UITM SABAH NO 3. TAK DAPAT DIKENAL PASTI.

Tuk pengetahuan belah mlm aku xjoin aktiviti..so tdo jeq..sbb hari 2 hari yg pling memenatkan..So aku skiip jeq cter belah mlm..k belah esoknya ade event lintas halangan kat senawang..siapa yang mng lintas halangan aku tak thu..yang aku tahu uitm sabah no 1 lagi.event ni aku pon x g..so aku skipp cter..belah petang..Opkim ( khidmat masyarakat ) pon aku x g..skipp cter..belah malam...dinner jambori...yang ni jgn ngade2 nk skip..kalo dinner ni msti aku join...sbb dpt mkn..hehe..mkn bbq...boleh tahan cdpnya..knyg pon de gk...huhu...mlm ne event koir..
n keputusannya NO 1..UITM SABAH N0 2. UITM JOHOR NO 3.UITM P.PINANG. Sabah lagi menang..fuhh..so mlm 2 kne wat laporan setiap event..

n keesokannya..balik rumah yahooo...nak thu keputusan keseluruhan Jambori? jom check it out

NO 1. UITM SABAH NO 2. UITM MELAKA N0 3. UITM JOHOR NO 4. UITM PAHANG NO 5.UITM PUUNCK ALAM & PERDANA NO 6. UITM DUNGUN NO 7.UITM PERAK NO 8. UITM P.PINANG NO 9.UITM KELANTAN NO 10. UITM KEDAH NO 11. UITM PERLIS NO 12. UITM CHENDERING NO 13. UITM N9 NO 14. UITM S.ALAM NO 15. UITM SARAWAK.

k tq sbb sudi baca







7 comments:

.ZnorshuhaidaZ. said...

MUHAMMAD IZZUDDIN/MAMATSUDIN :

bongek ey mengata PUNCAK :D
anyway nice entry. aku SUKAAA.
and jangan sedihsedih n9 dapat number TIGABELAS. ada jugak number HAHA #gelak jahad. eyy takde takde. joke ;)

Fara Bieha said...

oit geng TT,ak pltun 3 daa~~haha..:)

Al-Wardah said...

tahniah!

skien sinte said...

tak sangke ade laki pndai blogging world ek...huhu goodjob KB!

dean said...

znor : bior la ngata puncak..oke la syukur dpt no

bieha : taw la...huhu

wardah : sama2...walaupun 13

shikien : erm...biasa...tgok r sape

fidza wahab said...

mimpi la nk jambori kt sabah... tu sume poyo, gimik lbh... alih2 kt machang. next 4 2013 kt puncak lak, jemput dtg.

dean said...

hahhaa..da pencen dah...xg kot puncak..