BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, July 11, 2011

Perkad kesatria kembara ( pertandingan kawad kaki )

Hye dan assalamualaikum semua...apa khabar? dah lama tak udpate blog..so, aku nak cerita tentang aktiviti aku yang terbaru kat uitm nih...

pada ujung bln 29.6 yang lepas aku ada perkad ( pertndingan kawad kaki ) .unit beruniform aku kat uitm nih adlh kesatria kembara..kiranya unit beruniform aku ni sik g mengembara je la.

semua platun diberi masa selama seminggu lebih tuk wat latihan sebelum bertanding. kt U nih..kitaowg wat latihan bukan waktu petang..tapi waktu mlm...lain beno suasananya..xde la pnat cgt pown..sejuk lg..almklum lah...kt uitm n9 nih dikelilingi ngn bukit bukau...suasananya tenang...best r..tmpt cmni sesuai tuk menuntut ilmu.

tp ade gk cter yg xbestnya time wat latihan...contoh cm dak2 ni tak datang time wat latihan kawad..tuk pengetahuan , komander yg latih platun kitaowg ( Komander Thani ) baik cgt...maybe dia baik cgt.dak2 nih senang r pijak kepala dia..tp dia kecewa ckt r dengan sikap yg ditunjukkan..aku pon kecian gk tgok dia..nasib baik dia orang muo...haha..klo x ngn aku2 sekali xdtg time wat latihan..teruk tol perangai..

k..aku cter pada hari pertandingan..jumlah platun yg telah wat persembahan sebanyak 23 platun...nk tahu platun aku yg keberapa? ce teka? teka r? k teet...platun aku yg ke 21..kitaowang wat persembahan kawad kaki lam kul 4 petang cm2..ada sesi pagi ngn petang..berjanggut tunggu..punya la lama huhu..

k..masa yg dinantikan tuk platun aku telah sampai ...jantung punya r berdegup kencang..dup dap2...berdebar2..takut wat mistake...tuk pengetahuan..kt skola dlu, selalu kawad msti kalah..dak2 ni x smgt tol r nk kawd..menyampah.

k smbung balek cter..time wat kawd kaki dihadapan pegawai yg bertugas ada lah pulak akak komander ni wat mistake.. dak2 belakang2 ni kelam kabut jadinya..knp kelam kabut? sbb komander ni tugas dia jadi penanda..kalo penanda silap..anak2 buah dia silap r nasib baik aku dapt mengcoolkn diri kat ctu..wakakka...k fulstop..keluo baris...

n hasilnya..jeng2..platun aku dapat naib johan..kalah 1 mata jeq ngn johan...btw...platun aku da wat yang terbaik...tak lupa juga kepada komander Thani..taniah kerana dinobatkan sebagai komader terbaik perkad..congratz...mg layak dapat komander terbaik.

tuk pengetahuan korang...aku de aply tuk jadi komander...pasni semua orang paggil aku komander Izzuddin..wakaka..berangan sebentar..k ful stop.sekarang ni tgh sibuk wat latihan komander jeq r..5.30 ptg smpi kul 7 ptg...tiap2 ary..kecuali rabu ngn ahad..nk bgtw gk...skunk ne aku da botak...suwuh uplod pic pala botak? bluek :P mana leh...hahaha

k pasni aku akan post pasal perkembangan kos aku kt ladang n g uitm S.Alam..nantikan

sebelum tuh..tgok r pic yg di snap..mek ckt jeq

k maceh sebab sudi baca

p : s / sebenarnya ada video ktaowg time kawad..tp xdpt2 lg..t kalo da dpt..aku post la yek..tq

2 comments:

Nur Syude' said...

wah,,congratz ye..dlu kt ckolz acyk klah jerk heh ble kwd..skunk nmpkny da mju..hakhak

dean said...

mg da mju pown