BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, April 20, 2011

Jom uji otak korang lagi hehe


Ujian Dementia Betapa cekapnya anda!!

Di bawah ada ( 4 ) soalan dan satu soalan bonus. Anda perlu menjawab dengan pantas. Anda tidak boleh mengambil masa, perlu menjawabnya segera. OK? Mari cuba, lihat sendiri berapa pantas dan hebatnya diri anda..... Ready?





GO!!! (lihat bawah) Soalan Pertama: A nda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa? ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~









Jawapan: Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua! Cuba jangan lihat atas semula untuk soalan seterus. Sekarang jawab soalan kedua, tetapi jangan ambil terlalu banyak masa seperti soalan pertama OK ?








Soalan Kedua: J ika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat...? (lihat bawah) ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~










Jawapan: Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, anda salah lagi.. siapakah yang terakhir, bagaimana anda boleh memotong orang yang terakhir? Adakah anda pantas dan cerd i k,







tidak begitu rupanya.? Soalan Ketiga: S oalan kira-kira bermuslihat! Perhatian: Ini mesti dilakukan tanpa menggunakan fikiran sahaja . Jangan guna kertas dan pensil atau mesen kira-kira. Cuba lah... Ambil 1000 dan campur 40 . Sekarang campur lagi 1000 . Campur lagi 30 ... Campur lagi 1000 Campur lagi 20 ... Campur lagi 1000 Campur lagi 10 ... Berapa kah jumlah semua? Lihat bawah untuk ...jawapan.. .. ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~







Adakah jawapan anda 5000 ? Jawapan sebenar adalah 4100.

Jika anda tak percaya ,sila gunakan mesin kira-kira.! Mungkin ini bukan hari anda kan ? Mungkin anda boleh jawab soalan yang akhir ini dengan betul .. Cuba .






Soalan keempat: Bapa Mary ada seramai lima orang anak gadis: 1. Nana, 2. Nena , 3. Nini, 4. Nani . Apakah nama anak gadisnya yang terakhir? ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~












Adakah jawapan anda Nunu? Salah! sudah tentu Salah. Namanya Mary. Baca semula soalan! Okay, cuba






jawab soalan bonus: S orang bisu pergi ke mini-market untuk membeli sebatang berus gigi. Dengan mengayakan lakunan memberus gigi ia berjaya menerangkan hasratnya kepada pekedai dan ia berjaya membeli berus gigi itu. Seterusnya, seorang buta pergi ke mini-market, untuk membeli cermin mata hitam, bagaimaa dia menerangkan kepada pekedai itu hasratnya. ...? ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~







Dia hanya membuka mulutnya dan menyebut apa yang dihajati,

Beliau buta bukan bisu... Mudah sahaja.






HANTARKAN KEPADA BIJAK PANDAI YANG LAIN ATAU KEPADA YANG MERASAKAN DIRI MEREKA BIJAK. Selamat bergembira.. .. bye.!!

18 comments:

Taufiq Wr said...

hahaha..tricky btol soalan..aku jawab semua btol...hahaha.. x ah..ada gak salah..

aleen aiden said...

ok soalan sume macam nak mintak penampor.tengok2 jawapan asek slh je!hu3
btw,nice en3! ^_^

sheryl said...

mmg tricky pn soaln nie..huhu
bijak2~

Al-Wardah said...

tuan yg post leh jwb seme ke?
jwpn asyk korner je hehe..
tp ada gak yg btol

dean said...

taufiq : ceh2..iyela 2..nth2 sume slh

aleen aidenn : jgn la kc pnmpo..tape2..try len kali

sheryl : sy mg bijk poon

al wardah : blh ajeq..sng jeq uh..ooo

Al-Wardah said...

ni ada satu cdgn,lain kali..kalo buat soalan tawarkan hadiah...jgn beritahu dulu jwpnnya..hmm msti banyak penyertaan
setiap penyertaan mestilah dari klgn follower, sapa yg lum jd follower knelah mendftr dulu br blh join hehe ok tak?

dean said...

npe??ckp mcm nk sponsor adiah jeq..hahahaha

Al-Wardah said...

boleh aje hehe...sebatang pen, sebatang pensel

dean said...

kompem org xnk join

~Nabilah~ said...

seyes tricky gler soklan2 nie....adoyaiiii!!!!asyik slh jer....hahaha.... btw,best... :)

fasya said...

yes..akhirnye sy dpt jawab soaln bonus..huhu

fasya said...

mintak izin nak post kat fb ye..

dean said...

nabilah : hahahaha...kcian...soklan darjah 1 pon xpt jwb

fasya : wah2 taniah2...hm...k share lew

mai said...

hoi... teruk betul aku,,, satu benda tak dapat jawab,,, huhuhuu,,, biasa lah,, saya kan pengguna otak kanan..

dean said...

mai : hahaha...tape2..asah lagi minda tuh

jia said...

hahahah.... sume salah.. malu.. =='

no_answer said...

fuhh !
lega dapat jawab sumer dengan betul !

dean said...

jia : hehe..xde rezzki


no answer:..yeke nih