BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, August 16, 2012

PERSAK

Assalamualaikum w.b.t kepada semua blogger dan stalker..macam mana dengan puasa..penuh tak? sekrg da msuk ramdhan yg ke 27..lagi tinggal berapa hari lagi je nak raya...so..tingkatkan la amalan pada malam-malam terakhir dalam bulan ramadhan ni..jgn obses cgt dgn persiapan raya tuh..

k..dalam bulan ramadhan yang mulia ni...ada pertandingan jalan lasak(Persak) yang dianjurkan oleh unit kokurikulum uitm n9 bersama komander kesatria n9...specialnya pertandingan ni adalah ia dilakukan pada waktu malam..

k aku selaku komander kesatria negeri sembilan diberikan amanat dan tugasan daripada ketua projek untuk menjadi komander pengiring untuk platun 5 (diploma sains part 1)..bila dapat tahu jadi komander pengiring..perasaan dan hati ni bercampur malas nak handle budak..so go on je..tak kan la nk tolak pulak..

hari pertama perjumpaan dengan budak platun..aku tak berapa tahu sangat dengan flownya..sbb sebelum tuh..aku tak datang metting..so agak terblur ckt..untuk inform kat budak2 dalam platun..just beritahu ape yang aku tahu..aku tak kisah pon diorang nk gelakkan aku ke ape..yang penting aku bekerja untuk menguruskan mereka..

pertandingan jalan lasak ni mesti lah ada sesi latihan kan..aku hanya ambil masa lima hari sahaja tuk train dorang buat fitness..n tak kacau untuk hari jumaat sabtu dan ahad..bagi memberi peluang kpd mereka untuk pulang ke kampung halaman ataupon menyiapkan tugasan daripada lecturer contohnya assignment.

so..dari situ..aku kenal lah dengan budak2 platun aku...mendengar masalah mereka....memberikan sokongan padu.. menyelesaikan masalah mereka..aku lakukan ni semua  atas dasar kerja..bukan saja2..kerja tetap kerja..ko nk gelak nak main..lantak ko la...tp nk diikutkan budak platun aku..oke je..dgr segala arahan aku..n xbnyk karenah...dari segi kedatangan..ok..cme de sorang je tuh tak dtg sekali..tp xpe..maybe dia sakit..aku rasa diri aku ni gagal untuk memimpin mereka dan menarik minat mereka jika mereka tidak selalu hadir...aku juga berjaya hafal setiap sorang nama budak platun aku A sampai Z

untuk dipendekkan cerita..aktivit jalan lasak ni..mempunyai 4 cek point..cekpoint pertama..daki bukit..cekpoint kedua masuk dalam hutan cekpoint ketiga..padang bola ada aktivit yang wajib dilakukan seperti crawl dan lompat tayar dan cek point teakhir..iaitu padang kawad...

syarat pertandingan hendak menang adlah..pasukan yang paling pantas sampai ke garisan penamat..dia lah pemenang..setelah tolak tambah penalti...kalo nak cerita lagi detail..panjang cgt la plk kn...tuk pengetahuan jugak..platun aku adalah pasukan pertama yang berlepas dan dilepaskn oleh VIP..bangga x?haha..n setiap platun dibekalkan dengan 3 barang amanah dan harvest pack...so..kne la jaga amanah tuh

k..syukur Alhamdullilah..platun aku berjya dapat no 3 dari 15 platun..segala perit korang bersama latihan dengan aku..tuh la hasilnya...congrat 4 platun 5...aku tumpang gembira..

semua platun dapat hamper..yg membezakan adlah no 1 , 2 dan 3...dapat wang tunai..tempat pertama rm200, tempt kedua rm 150, dan tempat ketiga rm 100..aku tak minta pape..korang pakai lah wang tuh tuk kegunaan tuk pltun 5..k

tnx sebab berikan kerjasama wahai platun 5...k bye...

gmbar

                                                                     platun 5 (n0 3)


                                                                      harvest pack

                                                                         warm up



                                                               majlis perasmian


                                                                     platun naib juara

                                                                       barisan urusetia






                                                                        platun juara
brefing
                                                                       dalam hutan
Crawl
                                                             barisan rakan seperjuangan

3 comments:

mh said...

Tahniah!
memg adventure tol..
bestnya :)

dean said...

ni je setakat yg mampu diberikan

tiera chocoholic said...

salam. saya pun ada buat entry yg sama cuma tak detail sgt http://tierachocoholic.blogspot.com/2012/10/persak-2012.html

p/s: mana gambar yg byk2 tu eh? kat fb takde pun :)